Anot susitikime su žurnalistais dalyvavusių mero Audriaus Klišonio, administracijos direktoriaus Mindaugo Kauno, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojos Vidos Saukalienės bei Plungės kultūros centro direktoriaus Romo Matulio, birželio 15–16 dienomis mūsų miestą sudrebinsianti šventė tiek plungiškiams, tiek svečiams dovanos daugybę renginių. „Sotūs“ turėtų likti ir kultūros, ir meno gerbėjai. Svarbiausia, anot mero, kad nepavestų gamta ir dovanotų gerą orą.

Pagrindiniai šiųmetinės Miesto šventės akcentai, anot R. Matulio, bus Žemaitijos regiono dainų šventė „Gyvybės medis“ bei XVI respublikinis pučiamųjų orkestrų festivalis. Pastarasis renginys paskelbtas prioritetiniu visos šalies mastu. Jis vyks jau 16 kartą. Festivalio metu ketina pasirodyti apie 700 muzikantų ir šokėjų. Reginys bus tikrai įspūdingas.

Šventinę programą papuoš ir garsusis Oginskio polonezas „Atsisveikinimas su tėvyne“. Įdomiausia, kad pagal jo melodiją šoks vis aktyviau Plungės kultūriniame gyvenime besireiškiančios plungiškės balerinos. Dar vieną ryškų štrichą šventės „paveiksle“ nubrėš pagaliau nuskambėsiantis specialiai mūsų miestui sukurtas „Plungės maršas“, kurio autorius – Kazys Daugėla.

Tiesa, naujoje erdvėje vyks ir oficialus šventės atidarymas. Šiemet jis persikels prie Mykolo Oginskių rūmų. Žinoma, kaip ir kasmet veiksmo netrūks ir kitose miesto vietose. Antai orkestrus bus galima išvysti parke, tautodailininkų ir amatininkų darbus – tradiciškai Senamiesčio aikštėje. Šurmulio netrūks ir prie viešosios bibliotekos.

O kokia šventė be tradicinės eisenos. Ji šįkart – taip pat kitokia. Tiksliau, keisis jos maršrutas. Dalyviai turės rikiuotis prie Sinagogų ir J. Tumo-Vaižganto gatvių sankryžos ir žengti šventės „židinio“ link – aktyvaus poilsio ir pramogų zonos.

Organizatoriai žada, kad smagus bus visas šventinis savaitgalis. Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja V. Saukalienė pažymėjo, jog stengtasi, kad Miesto šventė būtų įdomi, nauja, bet ne banali.

Prie tokios kūrimo prisidės daugybė atlikėjų ir kolektyvų. Tarp jų – grupės „2 Donatai“, „MAN-GO“, atlikėjas Donatas Montvydas su grupe. Gerą nuotaiką padės sukurti ir kultinė grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Į mūsų miesto šventę atvyks ir retai kada dėl gausaus kolektyvo keliaujantis pučiamųjų instrumentų orkestras „Kybartai“ iš miesto tokiu pačiu pavadinimu.

Tikimasi, kad išties iki smulkmenų apgalvota šventės programa įsimins ir miesto svečiams iš užsienio šalių – Latvijos, Čekijos, Rusijos, Gruzijos bei kitų.