13 valandą patriotiški tauragiškiai sustojo daugiabučių balkonuose, individualių namų kiemuose ir vienai minutei pagerbė Tautos didvyrius. Prie iniciatyvos taip pat prisijungė dirbantys žmonės, kurie sąmoningai sustabdė darbą ir tylos minutę skyrė laisvės kovotojams atminti, rašoma savivaldybės pranešime.

„Noriai prie akcijos prisijungę tauragiškiai, dar kartą įrodė, kad yra vieningi, jog sausio 13-osios įvykiai negali ir nebus pamiršti, o ši istorinė akimirka kiekvienam mūsų suteikia įkvėpimo ir dvasinės stiprybės iš visų jėgų dirbti Lietuvai, kuri ir toliau drąsiai žengti Laisvės, Nepriklausomybės ir demokratijos keliu“, – sakė Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas.

13 valandą visoje Tauragėje skambėjo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos garso sirenos, katalikų ir evangelikų-liuteronų bažnyčių varpai, gatvėse skambėjo Eurikos Masytės daina „Laisvė“ ir kiti patriotiniai kūriniai. Taip pat šią valandą buvo sustabdytas eismas.

Akcijoje aktyviai dalyvavo viso rajono bendruomenių nariai, Tauragės rajono švietimo įstaigų ir kitų organizacijų atstovai. Mokiniai dailės pamokų metu piešė trispalves, tautinės tematikos piešinius, kuriais vėliau papuošė savo namų langus. Atminties akcijos renginio akimirkomis tauragiškiai dalijosi socialiniuose tinkluose, žymėdami grotažymę #Sustokuždidvyrius taip pat siuntė nuotraukas Savivaldybei. Visos šios akimirkos bus sudėtos į bendrą albumą ir vaizdo įrašą.

Tauragės „Lions“ klubo prezidentas Valdas Latoža teigia, kad labiausiai džiugina tai, jog žmonės užsidegė Atminties akcijos „Sustok už didvyrius“ idėja. Anot jo, puikų pavyzdį tam parodė Tauragės rajono savivaldybė.

„Pernai tauragiškiai gausiai dalyvavo, išsinešė į gatves trispalves, įsijungė daugybė įmonių, organizacijų, ypač įsikūrusios miesto centre, kur buvo galimybė nepertraukiamai susikabinti rankomis. Vien savivaldybės apie 70 darbuotojų sustojo ir taip parodė puikų pavyzdį“,– teigė V. Latoža.

2020-ųjų metų pabaigoje Tauragės „Lions“ klubui už bendruomenių telkimą ir patriotinės iniciatyvos sklaidą – Atminties akcijos „Sustok už didvyrius“ organizavimą, skirtas Tarptautinės „Lions“ organizacijos „Club Excellence“ apdovanonimas taip pat už už patriotiškumą skatinančią iniciatyvą įteikta Tauro rago statulėlė.

Nors šiais metais Laisvės gynėjų dienai skirtas paminėjimas buvo kitoks nei įprasta – žmonės nesirikiavo pagrindinėse Tauragės gatvėse, nestovėjo vienas šalia kito ir nesusikibo rankomis, tačiau aktyvus tauragiškių įsitraukimas į Atminties akciją atspindi patriotiškumą ir dar kartą įrodo – Didvyriai, kurie prieš 30 metų pademonstravo vienybę ir iškovojo laisvę, visuomet išliks mūsų širdyse ir atmintyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)