Nuotaikingi rajono meno kolektyvų pasirodymai, išradingieji animatoriai, nemokamos, net kelias valandas mažuosius džiuginsiančios pramogos batutų ir linksmybių parke, , koncertai – visa tai ir dar daugiau švęsti naujų mokslo metų pradžią ir šiemet visus kvies siautulingai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Keliausime „Mokslo ir žinių gatve“

Šiemet rugsėjo 1-oji – sekmadienis, tad visos pramogos ir linksmybės, nuotaikingai vesiančios „Mokslo ir žinių gatve“ Tauragėje, Pilies aikštėje, šurmuliuos pirmadienį. Jau nuo 12 val. Pilies aikštėje ir mažųjų, ir jų tėvelių lauks išskirtinės pramogos ir pasirodymai.

Linksmybių, kurios truks visą dieną, metu bus galima pasiausti įspūdingame putų šou, išbandyti virtualias erdves, lenktynes mašinėlėmis, čiuožynes nuo kalnelių, pasigalynėti įvairiuose rungtyse bei estafetėse. O norinčius papietauti, kvies užsukti Pilies aikštėje įsikursianti lauko kavinukių alėja.

Pilies aikštė tądien virs Mokslo ir žinių gatve, kurioje kiekvienas vaikas jaučiasi saugus. Tam organizatoriai pasitelks policijos pareigūnus, „Amsį“, saugaus elgesio gatvėje tema bus rengiamos estafetės, kuriamos šventės dekoracijos ir pramogos. Tokia idėja siekiama vaikus mokyti saugaus elgesio keliaujant į mokyklą.

Jaunųjų Tauragės talentų pasirodymai ir ugdymo įstaigų būrelių prisistatymai

Pilies aikštėje šurmuliuos Tauragės rajono meno kolektyvai. Bus galima išgirsti ir pamatyti Moksleivių kūrybos centro, Muzikos mokyklos kolektyvus, studijos „Lota ir Do“, šokių klubų „Time to Move“, „Amadeus“ bei kitų jaunų atlikėjų pasirodymus.

Šventėje puiki proga atrasti ir išmėginti sau mėgstamas veiklas – neformaliojo ugdymo įstaigos pristatys būrelių programas bei pasirodys scenoje. Krepšinis, karate, piešimas, teatras, dainavimas ir daugybė kitų veiklų kvies jau nuo rugsėjo įsilieti į jų gretas.

Mokinių pažangos premijų įteikimas

Gražus šventės akcentas – moksleivių pažangos premijų įteikimas. Išskirtinio projekto laureatams ir šiemet bus įteikti piniginiai prizai.

Siekiant padidinti moksleivių motyvaciją mokytis, pernai pirmą kartą Lietuvoje ir Europoje Tauragės Rotary klubas, bendradarbiaudamas su Tauragės rajono savivaldybe, pristatė ambicingą moksleivių pažangos skatinimo projektą. Tauragės rajono savivaldybės taryba pritarė tokio projekto įgyvendinimui, tapdama šio projekto partnere ir iš savivaldybės biudžeto skirdama 8 500 Eur (bendra projekto vertė – 25 500 Eur). Projekte dalyvavo 126 klasės, kuriose mokėsi apie 3000 mokinių.

Iniciatyva tęsiama ir šiemet. Rugsėjo pirmąją bus įteiktos pažangos premijos nugalėtojams – didžiausią pažangą padariusiems moksleiviams ir dešimtukininkams. Premijos bus įteiktos ir klasių vadovams (kuratoriams). Iš viso lėšų pagal pasiektus rezultatus bus išdalinta 21 750 Eur.

Naujiems mokslo metams startą duos „Tele-bim-bam“

Šių metų šventėje rengiama muzikinė programa taip pat ypatinga – scenoje vaikai išvys visiems gerai pažįstamą Neringą Čereškevičienę ir grupę „Tele-bim-bam“. Skambės dainos, kurios džiugina ne tik vaikų, bet jų tėvelių širdis.

Jaukus ir abejingų nepaliksiantis „Tele bim-bam“ populiariausių ir naujausių dainų koncertas, skirtas mažiems ir dideliems geros nuotaikos gaudytojams, Tauragės Pilies aikštėje startuos nuo 17 val.

Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas

Puikią nuotaiką jaunimui užtikrins scenos chuliganai „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, pakviesiantys užmiršti kasdienybę ir įsitraukti į grupės fantazijų, geros nuotaikos ir nuotykių aplinką.

„Scenos išsišokėliai“, „scenos chuliganai“, „stereotipų laužytojai“ – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ yra vadinami visaip, bet nė vienas iš apibūdinimų neatitinka to, kas iš tikrųjų vyksta šios grupės gyvuose pasirodymuose. Čia gerbėjai niekada nežino, ko tikėtis: iš kojų verčiančio vakarėlio ar mažo muzikinio spektaklio.

PROGRAMA:

12 val. Pramogų alėjos atidarymas.
14 val. Jaunųjų Tauragės talentų pasirodymai (I dalis)
15 val. Mokinių pažangos premijų įteikimas
16 val. Jaunųjų Tauragės talentų pasirodymai (II dalis)
17 val. Studijos „Tele Bim Bam“ koncertas
18 val. Putų šou
20 val. Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją