8 valandą dešimčiai minučių languose uždegę vienybės ir atminimo žvakutes, 11 valandą tauragiškiai akimirkai sustojo ir didžiausią savo pagarbą atidavė už laisvą Lietuvą kovojusiems ir savo gyvybes paaukojusiems Tautos didvyriams – tylos minute, rankose laikydami Lietuvos trispalves, pagerbė žuvusiuosius Sibiro tremtyje ir lageriuose, partizanus ir Sausio 13-osios dalyvius, rašoma Tauragės rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Patriotinės dvasios aidai suvienijo visus tauragiškius – akcijoje dalyvavo darželių auklėtiniai, mokyklų mokiniai, mokytojai, įstaigų, įmonių darbuotojai, organizacijų atstovai, žilagalviai senjorai, Tauragės bažnyčių kunigai.

Šią minutę mieste sustojo automobilių eismas, į prasmingą akciją aktyviai jungėsi ir praeiviai, miesto svečiai.

Didvyriams atminti gaudė bažnyčių varpai, sirenos, skambėjo mokyklų skambučiai, laisvės simboliu tapusi daina „Laisvė“.

Šiandien 17 valandą tauragiškiai rinksis į Atminties akcijai skirtą koncertą Pilies aikštėje, kuriame skambės dainos, atliekamos Arvydo Vilčinsko, Bjelle ir Moksleivių kūrybos centro moksleivių. Sklindant laužų šilumai, bus dalinamasi prisiminimais, demonstruojamos istorinės vaizdo projekcijos LED ekrane.

„Iš vaikystės žmogus prisimena svarbius įvykius. Vienas iš jų – Sausio 13-osios naktis. Laisvės, kurią mums padovanojo nepabūgę žmonės, kaina didelė. Pusės amžiaus kova, nusinešusi tūkstančius gyvybių ir daugybė suluošintų gyvenimų, nesužlugdė mūsų, nes mes – lietuviai. Būdami laisvi, turėtume vis dažniau ir įvairiomis formomis atsisukti ir nusilenkti tiems, kurie paaukojo, kas švenčiausia – savo gyvybę. Todėl sustodami už didvyrius, sustojome ir už laisvą Lietuvą!“– sakė vienas šios akcijos idėjos autorių, Tauragės LIONS klubo prezidentas Laurynas Jarutis.

Tauragės rajono savivaldybės kartu su LIONS klubu organizuotoje akcijoje gausiai dalyvavę tauragiškiai tarsi dar kartą paliudijo, kad ir šiandien yra vieningi ir pasiruošę apginti iškovotą laisvę, kad niekada nepamirš už laisvą Lietuvą kovojusių ir savo gyvybes paaukojusių Tautos didvyrių ir pagarbiai saugos jų atminimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)