Dvaro gėlininkai jau keletą metų brandino šį projektą ir bendradarbiaudami su Olandijos pavasarinių gėlių augintojais atrinko daugiau kaip 250 tulpių ir kitų įmantriausių pavasarinių gėlių rūšių: tulpių, narcizų, hiacintų, žydrių ir kitų. Pakruojo dvaro teritorijoje, 10 ha plote, pasodinta net 5 milijonai gėlių svogūnėlių. Ypatingas dėmesys šiame projekte skirtas ne tik spalvų gamai, įmantriems landšafto ornamentams, bet ir gėlių aukščiams, jų žydėjimo laikotarpiui.

Festivalio metu didžiausiame Lietuvoje dvare tradiciškai bus galima nusikelti į praeitį ir patirti tikrą gamtos atgimimą: pažiūrėti, kaip vykdavo pavasariniai ūkio darbai, aplankyti dvaro gyvūnų ūkį, pamatyti kaip prasidėjus sėjai dirbama žemė su arkliais ir senovine technika.

Festivalyje veiks „Pavasarinių gėlių galerija“, kurioje bus galima išgirsti profesionalių gėlininkų ir botanikų patarimų, pasikonsultuoti, įsigyti patinkantį augalą ar gėlių kompoziciją, pasimėgauti gardžiu jaunystės eliksyru ir tiesiog atgauti dvasios ramybę. Veiks manufaktūros, Žaldokas virs alų, o degtindaris spirito varykloje ruoš geriausius savo gėrimus. Parfumeris distiliuos pirmuosius gėlių žiedus ir ruoš kvapniausius aliejus, o dvaro mechanikai vairuos ir remontuos Barono naujausius kolekcinius automobilius.

Patys smalsiausi svečiai turės unikalią galimybę pamatyti tikrą XIX a. pabaigos dvaro daktaro kabinetą ir jo slaptų pomėgių vietą – Panoptikumą. Jame išskirtinę keistenybių kolekciją buvo sukaupęs pats Ropų asmeninis gydytojas.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, bet ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje, pelniusi „Metų turizmo objektas 2019“ ir „Metų turizmo objektas 2021“ nominacijas. Pakruojo dvare lankytojai gali susipažinti su atkurtu XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją