„Kasmet keliaujame per vis skirtingus Lietuvos miestus ir miestelius, taip siekdami puoselėti ne tik sveikatingumą, bet ir pažinimą. Turiu prisipažinti, jog prieš pradedant rengti pasivaikščiojimo Šiauliuose maršrutą nesitikėjau, jog Saulės mieste mus pasitiks tokia gausa lankytinų, vienas už kitą įdomesnių objektų. Siekdami sustiprinti įspūdį renginio dalyviams, informaciją apie juos įgarsinti paprašėme tikro šiauliečio, įdomybes perteikiančio regionui būdinga stipria šnekamąja tarme“, – sako ėjimo renginio organizatorė ir mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė.

Nemokamo sveikatingumo renginio metu dalyviams bus pristatytas 10,5 kilometrų arba 15 tūkst. žingsnių ilgio maršrutas, kuris, bendradarbiaujant su Šiaulių turizmo informacijos centru, buvo papildytas daugiau nei 40 pažintinių punktų. Juos įgarsino gidas ir Lietuvos istorijos žinovas Donatas Jokūbaitis, o įgarsinimo metu gidas kalbėjo autentiška Šiaulių krašto šnekamąja tarme.

Įgarsintas, virtualus renginio maršrutas renginio dieną atsiras nemokamoje mobiliojoje vaikščiojimo programėlėje „#walk15“, kur jį atrasti galės kiekvienas norintis. Nespėjus pasivaikščioti renginio dieną, naująjį pažintinį maršrutą po Šiaulius bus galima išbandyti ir vėliau.

V. Musvydaitės teigimu, apsilankyti Šiauliuose šiemet būtina ir dėl dviejų papildomų priežasčių.

„Šiaulių sportas šiemet mini 100-ąjį gimtadienį, o pats miestas – 785-ąjį, tad pasivaikščioti po šventiškai nusiteikusius Šiaulius tiesiog būtina“, – sako ėjimo renginio organizatorė.

Žingsniai virsta valiuta

Jau šešerius metus per Lietuvą keliaujantis ėjimo renginys kasmet sutraukia dešimtis tūkstančių aktyvaus laisvalaikio mėgėjų. Su šeima, draugais, kolegomis bei augintiniais pasivaikščioti susirinkę dalyviai kas kartą atranda ne tik vis naują maršrutą, bet ir apsilanko unikalioje apsipirkimo už žingsnius erdvėje. Visi renginio dalyvių surinkti žingsniai čia virsta valiuta.

„Šį šeštadienį pasivaikščioti iš skirtingų Lietuvos vietų į Šiaulius rinksis visi šalies žingsnių milijonieriai. Čia jie galės išleisti visus metus savo programėlės „#walk15“ žingsnių piniginėje kauptus žingsnius, iškeisdami juos į dešimtis skirtingų vaisių bei daržovių, sveikatai palankius užkandžius bei desertus, košes, mineralinį vandenį ar net skanukus keturkojams. Mūsų žiniomis, eiti į Šiaulius atvyksta ir žingsniais turtingiausia šalies ėjikė Birutė iš Zarasų“, – šypsosi V. Musvydaitė.

Renginio starto ir finišo vieta – Prisikėlimo aikštėje Šiauliuose. Šioje erdvėje įsikurs ir „IKI“ žingsnių turgus, kuriame šiemet dalyvių lauks per 30 000 vien už žingsnius parduoti ruošiamų vaisių, daržovių bei žalumynų. Taip pat aikštėje lauks ir kitų renginio partnerių kuriama apsipirkimo už žingsnius erdvė, o visi finišavę bus apdovanoti specialiais, aplinkai draugiškais renginio medaliais.

Startavusius dalyvius renginio trasoje pasitiks ir dar dvi zonos. Įveikus pirmuosius 5000 žingsnių ėjikai pateks į aktyvios šeimos erdvę, kur lauks pramogos bei užsiėmimai įvairaus amžiaus dalyviams. Nužingsniavus dar 5000 žingsnių ėjikai pasieks sveikatingumo zoną, kur jų lauks naudingi sporto medicinos ekspertų patarimai, žaidimai bei išmanieji sveikatingumo įrenginiai.

„Ėjimas – pati natūraliausia fizinio aktyvumo rūšis, tinkama kiekvienam. Na, o jos teikiamas naudas suderinus su pažintine bei pramogine veikla, vaikščiojimas tampa vienu smagiausių būdų palaikyti gerą savijautą ir nuotaiką. Tad atraskime Šiaulius su visa šeima ir augintiniais!“, – kviečia V. Musvydaitė.

Nemokamas sveikatingumo renginys „IKI Ėjimo varžybos 2021“ Šiauliuose vyks jau šį šeštadienį, birželio 19 d. nuo 10:30 iki 17:00. Dalyviai gali pasirinkti jiems tinkamą starto laiką ir atvykti su šeima pasivaikščioti norimu metu. Starto vieta – miesto centre išsidėsčiusi Prisikėlimo aikštė. Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Projektas „Ėjimo varžybos“, kurį įgyvendina UAB „Walk15“, bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)