Kaip praneša Šiaulių savivaldybė, gatvių bei visuomeninių objektų, esančių Šiaulių mieste, pavadinimų parinkimo komisijos siūlymu, L. Giros gatvei grąžintas Žemkalnio gatvės pavadinimas, V. Montvilos gatvės pavadinimas pakeistas į Karolio Reisono, P. Cvirkos – į Algirdo Juliaus Greimo.

Pakeitus gatvių pavadinimus Adresų registre, automatiškai pasikeičia ir kiti susiję duomenys kituose registruose, pavyzdžiui, NT adresai Nekilnojamojo turto registre, įmonių buveinių adresai Juridinių asmenų registre ar asmenų deklaruotos gyvenamosios vietovės adresai Gyventojų registre.

Gyventojams nereikia kreiptis dėl minėtų duomenų pakeitimo, jie pakeičiami automatiškai ir nemokamai. Juridiniams asmenims rekomenduojama apie pasikeitusį adresą informuoti adresą informuoti verslo parnerius, klientus, kitus juridinius asmenis.

Šiaulių miesto savivaldybė, gavusi gyventojų ar įmonių prašymus, kompensuos išlaidas iki 30 Eur, patirtas už gatvės pavadinimo lentelių keitimą. Registrų centro paslaugos gyventojams nekainuos. Dėl papildomos informacijos bei patirtų išlaidų kompensacijos kreipkitės el. paštu: aplinka@siauliai.lt arba telefonu: (8 41) 500 513.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)