400 kv. metrų virtualios realybės

Nauja pramogų erdvė įsikūrė Šiaulių centrinės miesto dalies pašonėje, adresu Daukanto g. 4, vietiniams gerai pažįstamame „4 vėjų“ pastate. Čia „VR arena“ lankytojus pasitinka erdviose 600 kv. m ploto patalpose, iš kurių net 400 kv. m yra skirti virtualios realybės pramogoms, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„VR arena“ siūlo naujos kartos virtualios realybės pramogą. Į specialiai krepšinio aikštelės dydžiui sukurtą žaidimą vienu metu gali persikelti iki keturių žaidėjų. Tai yra unikali patirtis, kuri nustebins net ir anksčiau virtualios realybės pramogas bandžiusius žaidėjus. Tuo pačiu metu kartu atėję draugai ir artimieji gali stebėti žaidimą. Kartais stebėti žaidžiančius yra ne mažiau įdomu nei patiems dalyvauti žaidime.

Arena leidžia visomis prasmėmis dar labiau įsijausti į kompiuterinį žaidimą arba tiksliau – į kitą realybę. Arenoje galima ne tik girdėti ir matyti sukurtą žaidimo ar kitokio turinio vaizdą, bet ir jame visiškai laisvai judėti. Didelė erdvė suteikia galimybę bėgti, šokti, verstis kūlvirsčiu ir tai daryti absoliučiai natūraliai, be bėgimo takelių ar kitokių pagalbinių priemonių. Judėjimo laisvė žaidimo metu atveria naujus, dar nepatirtus pojūčius.

Šiaulių „VR arenoje“ daug dėmesio skiriama saugumo užtikrinimui. Kadangi patalpos didelės, lengva išlaikyti saugų atstumą tarp žmonių. Patalpos nuolat vėdinamos, dezinfekuojami paviršiai ir žaidimui naudojami akiniai. Svečiams, kurie su savimi neturi veido kaukių, jos suteikiamos vietoje.

„Puikiai suprantame, kokiu metu pradedame veiklą, todėl labai atsakingai rūpinamės savo svečių saugumu. Mūsų svečiai vienu metu būna tik savo artimųjų kompanijoje, pašalinių žmonių čia nėra. Didelės patalpos leidžia išlaikyti atstumus, žaidimas nėra kontaktinis“, – sako „VR arenos“ Šiauliuose įkūrėjos.

Planavusios pramogų erdvę vaikams, amžiaus nutarė neriboti

„VR areną“ Šiauliuose atidariusios jaunos moterys ilgą laiką brandino idėją įkurti pramogų erdvę vaikams. Beieškant įdomių idėjų ir formatų, abiejų dėmesį socialiniuose tinkluose patraukė vaizdai iš kituose Lietuvos miestuose veikiančių „VR arenų“. Būsimos verslo partnerės nutarė pačios išbandyti energingą žaidimą, ir labai greitai apsisprendė tokią areną įkurti savo mieste.

„Buvo sausio mėnuo, kai pirmą kartą atradome „VR areną“ ir susipažinome su šio tinklo įkūrėju Domu Sabockiu. Mums iškart patiko pats žaidimas ir tai, kad juo gali mėgautis bet kokio amžiaus žmonės, net ir tie, kurie paprastai nesidomi kompiuteriniais žaidimais. Be to, pasitikėjimo suteikė ir tai, kad „VR arenų“ tinklas Lietuvoje jau sėkmingai veikia. Tereikėjo įsigyti franšizės paketą, susirasti patalpas ir startuoti,“ – apie entuziastingą įsikūrimo pradžią pasakoja Simona Kazlauskaitė, viena iš „VR arenos“ Šiauliuose įkūrėjų.

Šiaulių „VR arenos“ įkūrėjos prisipažįsta, kad sudėtingiausia viso pasiruošimo dalis buvo tinkamų patalpų paieška.

„Patalpų arenai ieškojome keletą mėnesių, tikrai nesitikėjome, kad tai pareikalaus tiek kantrybės. Vienos patalpos buvo per brangios, kitos neatitiko tokiai arenai reikalingų sąlygų. Kai jau galiausiai radome, kitą dieną Lietuvoje buvo įvestas karantinas. Laimei, jam pasibaigus, viskas buvo gerai, patalpas gavome. O dabar jau priimame pirmuosius pramogautojus,“ – dalinasi prisiminimais „VR arenos“ bendraįkūrėja Indrė Zatorskytė.

Bendras verslas per laimingą atsitiktinumą

Jaunos verslininkės susipažino visai netikėtai. Prieš pažintį Simona 12 metų gyveno Anglijoje – ten baigė mokslus, kūrėsi, dirbo mėgstamą darbą. Tačiau visuomet kirbėjo mintis kada nors grįžti į Lietuvą.

„Sprendimą grįžti priėmiau labai apgalvotai, tam ruošiausi. Mano šeimos nariai grįžo, pati ilgai apie tai galvojau. Net pavyko suderinti Londone turimą darbą per atstumą. Vėliau savo atostogų Lietuvoje metu susipažinau su Indrės broliu, užsimezgė romantiška draugystė. Nebeliko jokių priežasčių ilgiau likti Anglijoje. Greitai susidraugavome ir su Indre, o dabar turime ir bendrą veiklą,“ – apie savo grįžimą į Lietuvą pasakoja Simona.

Indrė be gausybės veiklų laisvalaikiu profesionaliai užsiima automobilių sportu – varžosi su geriausiais Lietuvos lenktynininkais, yra pelniusi ne vieną apdovanojimą. Tad aktyvios pramogos, aistra varžytis ir laimėti jai yra puikiai pažįstami dalykai. Tuo tarpu Simona turi patirties verslo srityje – Šiauliuose ji yra įkūrusi sėkmingai veikiančią nekilnojamo turto agentūrą. Merginų patirtis puikiai papildo viena kitą, todėl abi vieningai tiki savo naujo verslo sėkme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)