Penktadienį miesto bulvare nuo ryto šurmuliavo prekymetis, vyko mėgėjų meno festivalis „Rudens mozaika 2020“, o pirmosios šventės dienos popietę Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje buvo inauguruotas 43-iasis Šiaulių miesto garbės pilietis vienas iš AB Šiaulių banko steigėjų, visuomenininkas, mecenatas Algirdas Butkus. Iškilminga ceremonija palydėta šventiniu koncertu, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vakare šiauliečiai rinkosi į keletą skirtingų miesto erdvių, kuriose vyko įvairios iniciatyvos. Muzika skambėjo Saulės Laikrodžio aikštėje, kur šurmuliavo Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ organizuojamas tradicinis tarptautinis bigbendų festivalis „Big Band Festival Šiauliai 2020“, kuriame pasirodė Lietuvos, Latvijos ir Suomijos bigbendai. Greta Šiaulių dailės mokykla organizavo plenerą „Ugnies stulpai“, o jau sutemus buvo galima grožėtis įspūdinga šamoto skulptūrų uždegimo ceremonija.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.

Šiaulių kultūros centras miestiečius kvietė išbandyti naują miesto šventės erdvę – Dainų parką. Čia šiauliečiai žavėjosi projekto „Magiškas parkas“ lazerių, unikalių rankų darbo UV dekoracijų magiška ekspozicija, pakerėjusia renginio lankytojus. Magija dvelkiančiame parke šiauliečiai galėjo pasiklausyti ir jaunimo grupių: „Penkios po penkių“, „Mannazz“, „3Sunc“, „Kieno mishke kankorezhiai“, „Black feeling“ ir „Few nolder“, koncerto.

Didysis šventinis koncertas „#Šiauliaišviečia“ kvietė į Prisikėlimo aikštę. Šventės koodinatorius atsižvelgė į miestiečių pageidavimą koncerte matyti tik šiauliečius atlikėjus, todėl scenoje pasirodė Laura Remeikienė, grupės „Vairas“ ir „Kitava“.

Vakaro kulminacija tapo šokančių ir grojančių fontanų šou Prūdelio tvenkinyje. Penkiolikos minučių pasirodymas su 45 minučių pertrauka traukė būrius lankytojų.

Violetos Ramanauskienės nuotr.

Šventės koordinatorius primena, kad renginiai tęsis ir šeštadienį. Programa www.siauliai.lt ir www.siauliukc.lt Visų renginių organizatoriai prašo šventės dalyvių ir svečių laikytis Vyriausybės nutarimų: dėvėti veido apsaugos priemones, laikytis saugaus atstumo ir nuolat dezinfekuoti rankas. Šiauliečiai, norintys stebėti didžiuosius miesto gimtadienio renginio, privalo užsiregistruoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)