Komunalines atliekas veš iki 2 kartų per mėnesį

Kaip teigia bendrovės „Ecoservice projektai“ regiono atliekų surinkimo administravimo vadovė Orinta Vainutytė, įmonių mišrių komunalinių atliekų konteinerių aptarnavimo tvarkos pakeitimai Šiauliuose įgyvendinami vykdant Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimą. Kadangi pakeitimuose numatoma, jog konteineriai bus suteikiami priklausomai nuo darbuotojų skaičiaus, prekybos ir viešojo maitinimo veiklą vykdančios įmonės raginamos ŠRATC pateikti vadovo ar buhalterio patvirtintą pažymą su šia informacija.

Be to, individualiais-identifikuotais mišrių komunalinių atliekų konteineriais besinaudojančių įmonių vietinės rinkliavos kintamoji dalis priklauso nuo naudojamų konteinerių skaičiaus ir jų išvežimų skaičiaus. „Tad įmonės, norinčios pakeisti atliekų išvežimo grafiką ar gauti daugiau konteinerių, turėtų kreiptis tiesiogiai į ŠRATC“, – dėmesį atkreipia O. Vainutytė.

Taip pat nuo šių metų balandžio 1 d. Šiaulių mieste keitėsi ir garažų paskirties pastatams taikomas vietinės rinkliavos dydis. Nuo šios datos garažų bendrijos turi galimybę pateikti prašymą gauti mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį, o vietinė rinkliava tokiu atveju būtų skaičiuojama pagal išvežtų konteinerių tūrį ir kiekį, taikant 1 m3 įkainį – 13,64 eurų.

Pakuočių ir gamybos atliekas tvarkyti atskirai

O. Vainutytė atkreipia dėmesį, jog mišrių komunalinių atliekų konteineriai skirti tik šio tipo atliekoms. Būtent todėl, kaip numato ŠRATC, nustačius, jog įmonė komunalines atliekas tvarko netinkamai ir į šioms atliekoms skirtus konteinerius išmeta pakuočių ar gamybos atliekas, įmonė gauna įspėjimą, turi išrūšiuoti atliekas arba užsisakyti konteinerių kitoms atliekoms.

Tad įmones, siekiančias efektyviai tvarkyti atliekas, neperpildyti mišrių komunalinių atliekų konteinerių ir nekrauti jų šalia konteinerių, O. Vainutytė ragina apgalvoti ir kitų rūšių atliekų tvarkymo galimybes: „Daugybė įmonių kaupia ne tik mišrias komunalines, bet ir gamybines ar pakuočių atliekas, kurios dažnai galiausiai atsiduria viename – mišrių komunalinių atliekų konteineryje. Būtent todėl įmonėms, siekiančioms ne tik tinkamai tvarkyti atliekas ir būti draugiškoms aplinkai, bet ir sutaupyti – verta pasvarstyti apie atskirą gamybinių atliekų išvežimo paslaugą bei papildomai užsisakyti pakuočių ar antrinių žaliavų (popieriaus, kartono, plėvelės) rūšiavimo konteinerius ir jų išvežimą. Gamybinėms atliekoms priskiriamos tekstilės, porolono atliekos, plastiko ar medžio drožlės ir nuopjovos, stiklo duženos, užterštos kartono ir plastiko pakuotės, lipdukų popierius ir pan. Sutartis dėl gamybinių ir antrinių žaliavų išvežimo juridiniai asmenys turėtų sudaryti tiesiogiai su tokių atliekų vežėjais.“

Daugiau informacijos apie gamybinių ir antrinių žaliavų išvežimą galima gauti telefonu 8 800 53 533. Informaciją apie darbuotojų skaičių bei papildomus klausimus VšĮ „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui“ galima siųsti el. paštu siauliujarinkliava@sratc.lt arba skambinti telefonu (8 41) 50 4520. Daugiau informacijos apie pasikeitimus galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)