Nuo šiol dvare galima patirti ne tik siūlomus XIX amžiaus gyvenimo malonumus, mėgautis šių metų gėlių festivalio gėlių kompozicijomis iš bene dviejų milijonų gėlių žiedų, tačiau ir pasijusti kaip tikrame egzotiniame kurorte, kur virš galvos lietuviškame danguje lapais moja palmės. Pasak Pakruojo dvaro hofmaršalo Vadim Ovčinko, šiemet tiems, kam nepavyko išvykti į šiltuosius kraštus – atgabenome dalelę jų dvaran, kad būtų galima mėgautis jų pavėsiu po lietuvišku dangumi.

„Washingtonia filifera/Robusta“ ir „Arecastrum romanzoffianium“ – lotyniški iškilusių palmių vardai, kurioms nėra baisūs ir lietuviški šalčiai – jos gali ištverti iki 20 laipsnių speigą, tad, planuojama, kad jos dvare bus ne tik festivalio puošmena, o liks ilgesniam laikui.

Kaip žinoma istoriškai, dvaro valdovai von der Roppai visada buvo egzotikos mėgėjai ir buvo net prestižo reikalas dvare turėti egzotinių augalų – taip visus metus šildomoje rūmų oranžerijoje atsirado ir bananmedis, tad istoriškai tinka ir šalia rūmų iškilusios palmės.

Gėlių festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas 2020“ Pakruojo dvare vyks kiekvieną dieną ir savaitgaliais iki pat rudens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)