Baisogalis Romas Kalvaitis, šio parko iniciatorius ir sumanytojas, sakė, kad šis projektas skirtas mažinti kaimo ir miesto jaunimo socialinę atskirtį.

„Ne paslaptis, kad tokios pramogos dažniausiai yra prieinamos tik miestuose gyvenantiems labiau pasiturinčių tėvų vaikams arba daugiau sau galinčiam leisti jaunimui. Įkurdami Baisogalos tvenkinyje tokį parką tikimės, kad mažesnio miestelio, tokio kaip Baisogala, jaunimas turės galimybę išbandyti, o galbūt ir pamėgti šią labai įdomią pramogą, sportą. Galbūt ateityje čia, Baisogaloje, gims nauja vandenlenčių sporto žvaigždėׅ, – sakė jis.

Šis projektas skirtas Baisogalos bendruomenės nariams, visi bendruomenės nariai galės pramogauti nemokamai. Parke dirbs savanoriai Baisogalos bendruomenės nariai. Šiuo metu derinamas jų budėjimo grafikas, rašoma Radviliškio rajono savivaldybės pranešime.

Pirmieji vandenlenčių parką išbandė Rokas ir Miglė Praninskai, Vaidotas Palaikis ir įrangą pastačiusio rangovo WAKE PARK SYSTEMS pagrindinis atstovas Ričardas Žukas.

Atidarymo renginyje padėkota visiems, prisidėjusiems prie vandenlenčių parko įkūrimo. Projekto „Vandenlenčių parko įrengimas Baisogalos II tvenkinyje“ vertė – per 46 000 eurų, iš jų per 9 000 eurų padengė Radviliškio rajono savivaldybė, kitos lėšos gautos iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai.Visos lėšos buvo skirtos tik pagrindinei lynų traukimo sistemai įsigyti, tramplynams, vandenlentėms bei sportui reikalingam inventoriui (šalmams, hidrokostiumams, gelbėjimosi liemenėms, avalynei).

Labai daug darbų bendruomenė privalėjo atlikti savo jėgomis ir lėšomis. Padėjo daugybė tiek įmonių, tiek privačių asmenų. Jų dėka buvo sumontuoti lynų traukos sistemos inkarai, paruoštas plaustas montavimo darbams, į paplūdimį atvestas elektros įvadas, pastatytas namukas valdymo spintoms ir inventoriui.

Pasak R. Kalvaičio, šie darbai ir jiems reikalingos medžiagos galėjo kainuoti apie 12 000 eurų. Baisogalos seniūnijoje veikiančios verslo įmonės ir įstaigos nemokamai atliko darbus, dovanojo medžiagų, savanoriai atliko tvarkybos ir remonto darbus.

„Ačiū visiems rėmėjams ir padėjėjams už pagalbą įrengiant šį parką. Tikiuosi, kad šis projektas išmokys visus turiningai ir sveikai leisti laisvalaikį“, – sakė jis.

Projektas įgyvendintas vykdant kaimo vietovių vietos plėtros strategiją „VVG „Radviliškio lyderis“ teritorijos vietos plėtros strategija 2016–2023 m.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)