Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro iniciatyva Šiaulių regione šiemet nutarta įrengti net aštuonis Daiktų dalinimosi punktus didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse. Gera naujiena ta, kad jau septyni yra pilnai įrengti ir pasibaigus karantinui bus atidaryti, vienas iš jų - jau minėtame Aukštelkų seniūnijos Žironų kaime.

Į Daiktų dalinimosi punktus gyventojai galės atvežti ir padovanoti įvairius buityje tinkamus naudoti daiktus, kurie pravers kitiems gyventojams. Pakartotinis daiktų naudojimas turi daug pranašumų: sumažinamas gamtos išteklių vartojimo poreikis, tTaupoma energija naujų daiktų gamybai, mažinamas atliekų kiekis, taupomi pinigai naujų daiktų įsigijimui, pagalba tam tikrų daiktų stokojantiems ar kūrybiškiems gyventojams.

Siekiant idealaus rezultato – nulinių atliekų, turime jau dabar keisti požiūrį ir gyvenimo būdą. Verslas skatina mus vartoti, todėl daug gamina, o mes daug perkame. Apie tai, kas vyksta su nusibodusiais ir atsikratomais daiktais, nebegalvojame. „Bendromis jėgomis turime stengtis vartoti atsakingai, naudodami mažiau išteklių, išleisdami mažiau pinigų ir iki minimumo sumažindami neigiamą poveikį aplinkai. Turime nuveikti daugiau naudodami mažiau“, - ragina Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras.