Pyragus kepė gausi būsimų kepėjų, konditerių komanda. Visas procesas truko dvi paras. Kepėjai dirbo pasikeisdami. Sunaudota 600 kiaušinių, 15 kg miltų, tiek pat cukraus, po pusę kilogramo vanilinio cukraus ir kepimo miltelių, 3 litrai aliejaus. Spalvoms išgauti naudotos natūralios medžiagos – ciberžolė, burokėlių sultys ir špinatų milteliai. Papuošimams prireikė 5 litrų grietinėlės ir 2 kilogramų cukraus pudros.

Komisijai užfiksavus pyrago kraštines, skanėstas čia pat buvo supjaustytas ir išdalintas mokyklos mokiniams bei į šventę susirinkusiems svečiams. Komisijai pirmininkavęs advokatas Virgilijus Januška teigė, kad vieno mato įvertinti neįmanoma, tai skonio.

– Skonio neįmanoma įvertinti, čia tiek meilės, tiek pastangų įdėta, neįkainuojama vertė, – ragaudamas pyragą sakė V. Januška.

Prekybos ir verslo skyrius dažnai nustebina šiauliečius savo akcijomis bei rekordais, kuriuos dažniausiai skiria įvairioms šventėms ar progoms paminėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)