Grupinio gyvenimo namuose bus teikiamos socialinės globos paslaugos iki 10-ties suaugusių asmenų su negalia grupei. Jie, nuolat prižiūrimi socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų, mokysis gyventi savarankiškai.

Grupinio gyvenimo namų tikslas – sudaryti galimybę asmenims su negalia gyventi bendruomenėje ir gauti joje specializuotą pagalbą, atitinkančią individualius poreikius bei skatinant žmonių savarankiškumą, dalyvavimą bendruomenėje bei socialinę įtrauktį. Gyvenimas mažose, integruotose bendruomenėse, tokiose kaip kuriami grupinio gyvenimo namai, leidžia asmeniui su negalia stiprinti savo saviugdos, saviraiškos, buities bei kitus įgūdžius reikalingus gyventi savarankiškai.

Taip pat svarbu tai, kad Šiaulių mieste gausu šeimų, kurios rūpinasi savo artimu, turinčiu negalią, namuose, tačiau tėvai (globėjai) sensta ir jau nebegali pasirūpinti tinkama artimųjų priežiūra. Grupinio gyvenimo namų paslauga suteiks daugeliui šeimų pagalbą, o ir pačiam neįgaliajam nebus diskomforto patekus į grupinio gyvenimo namus, lyginant su apsigyvenimu institucijoje (t.y. globos namuose). Labai svarbu suteikti neįgaliems žmones kuo palankesnes gyvenimo sąlygas, sukuriant artimą namų, šeimos sąlygoms aplinką, todėl norima grupinio gyvenimo namus steigti mieste centre, siekiant asmenų su negalia integracijos į visuomenę. Svarbiausia – kad visiems turintiems negalią žmonėms ir jų šeimos nariams būtų pasiūlytos kokybiškos ir netoli jų gyvenamosios vietos esančios paslaugos bendruomenėje.

Šiaulių miesto savivaldybės taryba artimiausiame posėdyje spręs dėl leidimo pirkti Šiaulių miesto savivaldybės nuosavybėn gyvenamąjį namą su žemės sklypu, kuriame numatoma įkurti grupinio gyvenimo namus.

Planuojama, kad Trakų g. 4 kuriami Grupinio gyvenimo namai bus Šiaulių miesto savivaldybės globos namų padalinys.

Šiaulių miesto savivaldybės globos namai jau keletą metų teikia apsaugoto būsto paslaugą. Ši paslauga skirta 4 asmenims su negalia, kurie gyvena bute ir patys rūpinasi savo buitimi, tik su minimalia darbuotojo pagalba. Tai galimybė žmogui, turinčiam negalią, gyventi savarankiškai ir gauti specialistų pagalbą tik tose srityse, kuriose trūksta įgūdžių, žinių. Ši paslauga pasiteisino, kadangi asmenys su negalia puikiai integravosi į visuomenę, geba savarankiškai rūpintis savo buitimi, užsiimti darbine veikla. Pasiekti rezultatai šioje srityje, paskatinimo imtis iniciatyvos ir dėl grupinio gyvenimo namų steigimo. Neįgalieji yra mūsų bendruomenės dalis, kuri puikiai gali gyventi visuomenėje ir grupinio gyvenimo namai yra puikus būdas tai įrodyti.