Į Saulės miestą iš Vilniaus pora atvyko traukiniu. Pasivaikščiojimas miesto pėsčiųjų gatve, bulvaru, buvo pirmasis susipažinimas su miestu. Pasak pietiečių poros, Šiauliai yra autentiškas miestas su mažu centru, kuriame gera praleisti bent kelias valandas, rašoma pranešime spaudai.

„Į turizmo informacijos centrą užsukome išsinuomoti dviračių, nes norėjome ir Kryžių kalną aplankyti. Centre gausu suvenyrų, įvairios informacijos apie kitus miestus, net Latvijos lankytinus objektus. Centro darbuotojai buvo labai malonūs, jie mums suteikė daug informacijos tiek apie miesto lankytinus objektus, tiek rekomendavo vietą papietauti. Norėjome sėdėti lauke, todėl pietauti pasirinkome jau ne vieną dešimtmetį veikiančioje „Juonė Pastuogėje“.

Šiauliai

Regis, italai susižavėjo ne tik lietuviškais patiekalais, bet ir Šiauliuose gaminamais šokoladais: „Aplankėme ir Šokolado muziejų. Jokiais būdais nepraleiskite progos pasėdėti ir kavinėje – šokoladinis pyragas su vyšnių uogiene tiesiog neturėjo lygių!“

Italų pora nemažai skyrė laiko pasivaikščiojimams prie Talkšos ežero, stabtelėjo Saulės Laikrodžio aikštėje.

„Mūsų manymu, Šiauliai yra besivystantis miestas – daug renovuojamų, rekonstruojamų erdvių, tvarkoma infrastruktūra. Po kelerių metų šis miestas bus dar patrauklesnis tiek vietiniams, tiek turistams. Jei dabar nemažai turistų Šiaulius „atranda“ dėl netoliese esančio Kryžių kalno, tikimės, kad jie čia pirmiausia vyks būtent dėl Šiaulių, o ne tik trumpai paviešėti ir vykti toliau“, - teigė italai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)