Kaip įprasta, paskutinį liepos sekmadienį organizuojamos plento dviračių lenktynės šiemet kiek skirsis savo trasa bei šventės miesteliu, kuris įsikurs Talkšos ežero pakrantėje prie „Lapės“.

Pasak vieno iš šventės organizatorių, Šiaulių sporto klubo „S-Sportas“ vadovo Svajūno Ambrazo, dėl miesto gatvėse intensyviai vykdomų rekonstrukcijos darbų buvo nuspręsta varžybų centrą perkelti prie Talkšos ežero pakrantės. S. Ambrazo teigimu, žiūrovams naujoje lenktynių miestelio vietoje dėl didesnės erdvės bus gerokai patogiau stebėti ir dalyvauti dviračių šventėje. Po varžybų dalyviai galės surengti piknikus, vaikai turės progą sudalyvauti įvairiuose rungtyse bei lauko žaidimuose.

„Lenktynėse dviratininkai pagal savo pajėgumus galės rungtis 3-ose sportinėse distancijose: 100 kilometrų, kurioje savo jėgas išbandys ir dėl piniginio prizo rungsis esami ir buvę profesionalūs sportininkai tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio; 63 kilometrų, kuri prognozuojama būti pati gausiausia dalyvių skaičiumi grupė; 35 kilometrų, skirta visiems, norintiems pajausti, kas yra dviračių sportas“, – spaudos konferencijoje teigė Svajūnas Ambrazas.

Šiauliečiai ir miesto svečiai, užsiregistravę grupėje MINKIME KARTU, bet kokiais turimais dviračiais taip pat turės galimybę įveikti simbolinį 7 km ratą miesto gatvėmis. Šventės organizatoriai taip pat kviečia įmonių kolektyvus jungtis į komandas. Komandos, išsiskyrusios savo apranga ir masiškumu, bus apdovanojamos rėmėjų prizais.

Šiaulių AVPK atstovų teigimu, dviračių lenktynių metu bus pasitelkta apie 30 policijos pareigūnų bei gausus būrys savanorių. Policijos pareigūnai šventės dieną reguliuos eismą didžiosiose miesto sankryžose, tuo tarpu savanoriai bus paskirstyti į postus mažesnėse sankryžose bei išvažiavimuose/įvažiavimuose į tam tikras teritorijas.

Artėjantį savaitgalį (liepos 27 – 28 d.) Šiauliuose ir Šiaulių rajone vyks ne vienas didžiulis renginys – Šiaulių oro uoste taip pat rengiama Aviacijos šventė „Sakalo sparnai 2019“ , o Šiaulių vyskupija organizuoja tradicinius Kryžių kalno atlaidus. Policijos atstovai informavo, kad mieste bus įvairių eismo apribojimų, tačiau gausios policijos pareigūnų pajėgos padės užtikrinti sklandžias miestiečių ir miesto svečių keliones.

Nuostatai čia.

Registracija čia.