Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis spaudos konferencijoje informavo, kad artimiausiu metu bus tęsiamas Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvaro atnaujinimas. Baigtos pirkimų procedūros, kurių metu išrinktas būsimasis rangovas, šią savaitę su juo turėtų būti pasirašoma sutartis.

„Tai yra UAB „Infes“, ta pati kompanija iš Vilniaus, kuri statė Šiaulių sporto gimnazijos daugiafunkcę salę. Rangovas mums yra žinomas. Nerekonstruotoje bulvaro dalyje veikiančioms lauko kavinėms buvome davę leidimą dirbti iki birželio 30 dienos, ir nors mes rangovui objektą perduosime iš karto po pasirašymo, pasiruošimas darbams dar užtruks kelias savaites. Taigi, pasibaigus leidimų galiojimui, kavinių savininkai išmontuos savo lauko terasas ir iš karto prasidės rangos darbai“, – komentavo Antanas Bartulis.

Atkarpos nuo Tilžės gatvės iki Draugystės prospekto rekonstrukcijos vertė – 4,9 mln. eurų (neskaitant PVM), už tą pačią kainą bus atnaujinta ir Vasario 16-osios gatvė. Ji turi būti baigta per 6 mėnesius, o bulvaro darbams ir amfiteatrui skirta 19 mėnesių. Visa rekonstrukcija turi būti baigta 2021 metų vasarą.

Pasak direktoriaus, sutartis rangovus įpareigos darbų metu užtikrinti pėsčiųjų judėjimą bulvaru, kad nebūtų izoliuoti bulvare veiklą vykdantys prekybininkai ir paslaugų teikėjai. Vasario 16-osios gatvė taip pat negalės būti aklinai uždaryta.