„Jau ne kartą įsitikinome, kad įvairios teismų atvirumo iniciatyvos leidžia žmonėms geriau suprasti teismų darbo procesus ir duoda puikių rezultatų. Dabar šalies gyventojus norime išsamiau supažindinti su esminiu teisingumo vykdymo etapu: sprendimo priėmimu“, – taip idėją pristatė kampaniją inicijuojančios Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė.

Nors organizatoriai žada, kad galvosūkių grandinėlė privers tikrai įtemptai ir greitai galvoti, nes žaidėjams išnarplioti bylą skiriamos 45 minutės, „Teisingumo kambarį“ jau sėkmingai įveikė ne viena komanda. Tarp jų – ir tokie Lietuvoje žinomi žmonės, kaip atlikėjai Dovilė Filmanavičiūtė, Tomas Sinickis, Henrikas Piktuižis, Violeta ir Vilius Tarasovai bei laidų vedėjas Vaidas Leliuga, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Teisingumo kambaryje“ žaisti gyventojai kviečiami komandomis – per valandą išsiaiškinti visas bylos aplinkybes vienu metu siūloma dviems-keturiems komandos nariams. Žaidimas skirtas asmenims nuo 16 metų.

Savaitę praleidęs Šiauliuose, toliau „Teisingumo kambarys“ keliaus į Panevėžį. Jau anksčiau savo sugebėjimus galėjo išmėginti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos gyventojai. Kol kas sėkmingiausias galvosūkių sprendimo rezultatas priklauso trims vilnietėms, išnarpliojusioms bylą per lygiai 30 minučių.

Norinčius išbandyti šį galvosūkį organizatoriai kviečia iš anksto registruotis el. paštu nijole.damule@teismas.lt arba telefonu 8 676 50348, taip pat galima parašyti žinutę Lietuvos teismų FB puslapyje. Žaidimas nemokamas ir atviras visiems.

„Teisingumo kambarys“ laukia žaidėjų nuo pirmadienio iki penktadienio kasdien nuo 12 iki 19 valandos, Vilniaus g. atkarpoje 237-245. Vienu metu galvosūkį spręsti gali ne daugiau kaip 4 žmonių komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją