Pasak statybos darbų vadovo Andriaus Jėčiaus, per tris savaites atlikta 70 proc. nuotekų tinklų rekonstrukcijos darbų. Rekonstruota beveik visa 250 mm skersmens 350 m ilgio nuotekų vamzdyno atkarpa. Lygiagrečiai su šiais darbais rekonstruojami nuotekų šuliniai bei keičiami nuotekų išvadai. Liko rekonstruoti apie 15 nuotekų šulinių ir 2 nuotekų išvadai. Atnaujintuose šuliniuose išvadai jau prijungti prie naujos trasos.

Rangovo atstovo teigimu, vandentiekio vamzdyno rekonstruota nedaug. Atnaujintos trumpos atkarpos, maždaug po 20 m, Vasario 16-osios, P. Višinskio gatvėse, bei Vytauto gatvėje iki Vandentiekio bokšto.

„Magistralinio 315 mm skersmens 560 m ilgio vandentiekio vamzdžio rekonstrukciją pradėjome tik dabar. Iki rekonstrukcijos turėjome padaryti daug paruošiamųjų darbų. (...). Magistralinę liniją rekonstruosime dalimis, maždaug po 100 metrų, ir tai užtruks apie dvi savaites“, - Šiaulių savivaldybės pranešime cituojamas A. Jėčius.

Lygiagrečiai su šiais darbais toliau bus atnaujinami vandentiekio šuliniai ir įvadai, o nutiesus naują trasą, įvadai bus prijungiami. Prieš pradedant eksploatuoti, rekonstruotas vamzdynas bus išplautas ir išbandytas.

Vamzdynai rekonstruojami uždaru būdu, tačiau keičiant vandentiekio ir nuotekų šulinius, įvadus bei išvadus, yra kasamos tranšėjos. Pasak A. Jėčiaus, šiuos darbus apsunkina judrus eismas, nors Vytauto gatvės atkarpa yra visiškai uždaryta ir pastatyti eismą ribojantys ženklai. Darbų vadovas aiškino, kad ženklai leidžia privažiuoti tik iki įstaigų ir daugiabučių, vietomis darbo metu nuo 8 val. iki 18 val. važiavimas negalimas, tačiau vairuotojai to nepaiso ir važinėja nuolat.

Rangovo teigimu, pradėjus eksploatuoti rekonstruotus tinklus, bus išasfaltuota darbų metu pažeista kelio danga bei sutvarkyta aplinka. Darbus planuojama užbaigti iki birželio 1 d., kaip ir buvo numatyta.

Vamzdynų rekonstrukcijos darbai vykdomi pagal ES finansuojamą projektą „Vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimas Šiaulių mieste“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)