„Prasmingas darbas visuomet smagiau. Sutvarkysim, vėliau dar ir kitas takelis atsiras. Žmonės bus pridėję ranką, labiau tausos. Kai pats suolelį sukali, tu jo nelaužai, tai ir čia tas pats. Be to, tai žmonių bendrystė”, – kalbėjo talkoje dalyvavęs miesto meras Artūras Visockas.

Anot Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Bartulio, pernai pradėti parko tvarkymo darbai bus tęsiami. Šiemet pradedamas projektuoti aplinkinis žiedas, kuris sujungs visus įėjimus į Dainų parką, taip parke bus sutvarkyta vadinamoji takų infrastruktūra.

„Be Savivaldybės biudžeto lėšų mes sutvarkysime parko erdves, kurių po to jau neapleisime. Jos bus mechanizuotai šienaujamos ir prižiūrimos”, – teigė A. Bartulis.

Žadama, kad tvarkoma zona pateks į šienaujamų teritorijų sąrašą, o žolė joje bus pjaunama pagal poreikį. Tiek, kiek pjaunamos ir kitos miesto vietos.

Miesto vadovas už iniciatyvos palaikymą ir paramą dėkingas vietos verslui.

„Yra daug žmonių, kurie pakalbinti mielai atsiliepia. Noriu pasidžiaugti Karoliu Dieliautu ir „INTUS Windows“ įmone. Jie ir pinigus skyrė specialios smulkinimo technikos nuomai, patys ateina dirbti, ir ateityje, bendradarbiaujant kartu su Japonijos ambasada, yra pasiryžę pasodinti sakurų sodą”, – sakė meras.

Dainų parke darbai vyko ir kiek anksčiau – buvo rinktos nulūžusios šakos, išgenėti beverčiai krūmokšniai. Šiandien per kelias valandas buvo suplanuota kuo daugiau nukirstų krūmų ir šakų sutempti į krūvas, teritoriją apgrėbti, nes joje, arčiau naujojo tako, bus sėjama žolė. Specialus įmonės „Aplinkos tvarkymas“ smulkintuvas mulčiavo seną žolę, lapus, surinktas šakas, lygino žemę. Žinoma, norėta pasirūpinti ir šiukšlėmis, nelaukiant akcijos „Darom“, nes ankstyvas pavasaris diktuoja savo orus, o artėjant šventėms apsitvarkyti norisi greičiau.

Viena iš talkoje dalyvavusių šiauliečių, miesto centre gyvenanti Audronė sake tvirtai palaikanti parko sutvarkymo idėją. Darbams ji prikalbino ir šešis savanorius moksleivius.

„Kažkas tai turi padėti tvarkyti. Ne tiktai dirbantys tokį darbą, bet ir mes. Mūsų parkas – mūsų miestas. Niekas kitas už mus neateis ir nepadarys. Jeigu taip galvosim, bus tik šiukšlės ir nepasieksime to grožio“, – sake ji.

Netoli parko gyvenanti Virginija džiaugiasi pokyčiais. Jai šis parkas brangus, nes pačios per talkas sodintas kartu su kitais miesto gyventojais. Anot jos, parkui dabar gali būti apie 30-35 metai.

„Tas parkas mums yra labai svarbus, reikalingas. Mes gyvename šalia – iš vienos ar iš kitos pusės. Ir visiems būtų malonu ateiti čia pasivaikščioti. Iki šiol jis buvo nepjaunamas ir netvarkomas. Turime nuostabų parką. Tai – miesto dalis. Medžiai sužaliuodavo, tik tas purvynas ir šiukšlynas visa laiką kėlė neigiamas emocijas. O dabar, jei pradėsim tvarkytis, gal ir daugiau žmonių prisijungs”, – svarstė Virginija.

Gyventojai tikisi, kad idėja tvarkyti Dainų parka taps ilgamete tradicija, o Šiaulių žaliosios teritorijos ateityje bus patrauklios ir švarios.

Šiaulių universiteto Botanikos sodas talkininkus vaišino skania žolelių arbata, organizatoriai – bandelėmis.