Šiaulių sporto gimnazijoje sekmadienį susirinko kelios dešimtys miesto mokinių ir jų tėvelių, taip Šiauliuose startavo korepetitorių pagalbos programa. Tokią iniciatyvą Lietuvos miestuose įgyvendina organizacija „Kartu tikrai galime“.

Patobulinti mokykloje gaunamas žinias panoro per dvidešimt mokinių, padėti jiems pasiryžę apie 40 gimnazistų. Užsiregistravę 11 - 14 metų moksleiviai į užsiėmimus galės atvykti su savo namų darbais ir klausimais, kartu juos atlikti ir išsiaiškinti sunkiau suprantamas temas.

Korepetitorių programą Šiauliuose kuruos moksleivė Rusnė Globytė. Norintys dalyvauti programoje gali registruotis.

Organizaciją „Kartu tikrai galime“ 2018 metų lapkričio mėnesį įkūrė patys moksleiviai – Vilniaus licėjaus gimnazistai. Nuo to laiko projektas tik plėtėsi – šiuo metu jis vykdomas jau ir Kaune, Marijampolėje bei nuo šio sekmadienio Šiauliuose. Pagrindinis jo tikslas – suteikti galimybę kiekvienam moksleiviui nemokamai siekti aukštesnių rezultatų mokantis, nepriklausomai nuo jo socialinės padėties, finansinių galimybių ar turimų pasiekimų. Didžiausias organizacijos išskirtinumas tai jaunieji „mokytojai“. „Kartu tikrai galime“ savanoriams gimnazistams atrasti ryšį su programos dalyviais visai nesunku, jie ne tik padeda ir moko jaunesnius dalyvius, bet kartu ir mokosi patys, išbando save mokytojo vaidmenyje. Dalyviai savanorius laiko pavyzdžiu, suvokia, kad mokytis gali būti smagu.

Organizacija „Kartu tikrai galime“ džiaugiasi matomais rezultatais ir tokiu dideliu susidomėjimu visuose miestuose. Savo veiklą jie planuoja plėsti į mažesnius ir didesnius Lietuvos miestus.

„Šiauliuose programą pasirinkome daryti dėl labai gausaus savanorių susidomėjimo. Sprendimas tikrai pasiteisino, kai pamatėme, jog į pirmąjį užsiėmimą susirinko nemažiau dalyvių nei Vilniuje ar Kaune. Didžiausias noras, kad projektas prigytų visuose miestuose, kuriuose jį jau pradėjome ir galėtume toliau plėstis po visą Lietuvą“,– kalbėjo organizacijos prezidentas Lukas Zimantas.