Gavo struktūrinę paramą

Naujiems mažiesiems autobusams IVECO įsigyti buvo gauta ženkli daugiau kaip 344 tūkstančių eurų Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama. Likusią 60,7 tūkstančio eurų dalį pridėjo projekto vykdytoja - Radviliškio rajono savivaldybės administracija.

Autobusus eksploatuos keleivių pervežimo paslaugą radviliškiečiams teikianti ir pagal koncesijos sutartį Radviliškio autobusų stotį administruojanti bendrovė „Emtra“.

Įmonės vadovas Vladas Milkonas sakė, kad be ES paramos tokie pirkiniai būtų tik svajonė: „Buvo svarstoma ir galimybė rinktis elektra varomą autobusą, bet iš turimų pinigų buvo įmanoma nupirkti tokį vos vieną“.

Kelionės taps patogesnės

Praėjusiais metais bendrovė „Emtra“ pati įsigijo 7 naudotus priemiesčio autobusus, tad turimas parkas gerokai atjaunėjo.

Pasak V. Milkono, naujieji autobusai palengvins ir neįgaliųjų dalią, nes yra pritaikyti negalią ar specialiųjų poreikių turintiems žmonėms: „Mes tikimės, kad atnaujintas parkas paskatins gyventojus rinktis patogią kelionę autobusu“.

Dar 2017 metais Radviliškyje ir rajone keleivius vežė 28 autobusai, o jų amžiaus vidurkis siekė 21-erius metus. Akivaizdu, kad per pastaruosius metus situacija ženkliai pasikeitė.

Stočiai – aukštesnė kategorija

Radviliškio autobusų stotį administruojanti įmonė pasiekė, kad stotis būtų priskirta aukštesnei, trečiai, kategorijai. Mat prieš pusketvirtų metų atnaujintai stočiai iki šiol buvo suteikta tik žemiausia, ketvirta kategorija.

„Naujas statusas mums leidžia padidinti pajamas, nes iki šiol kas mėnesį patirdavome po 1,5 tūkstančio eurų nuostolių. Juos reikėdavo padengti iš kitos veiklos“, - sakė bendrovės vadovas V. Milkonas.

Aukštesnė kategorija suteiks papildomo komforto ir keleiviams, nes atidarytas siuntų skyrius, bagažo skyrius.

Kasdien – per 100 reisų

Į Radviliškio autobusų stotį kasdien užsuka gerokai per 100 autobusų.

Bendrovė „Emtra“ Radviliškio mieste ir rajone turi 31 maršrutą, bet į stotį užsuka daug pravažiuojančių autobusų.

Paskaičiuota, kad į Radviliškį kasdien vidutiniškai įvažiuoja net po 89 tolimojo maršruto autobusus, o tai gyventojams garantuoja patogias keliones po visą Lietuvą.

2018 metais įmonė „Emtra“ pervežė per 62,6 tūkstančio keleivių. Tarp jų buvo 1127 vaikai, kuriems teikiama pavėžėjimo į mokyklą ir į namus paslauga.

Išgirdo gyventojų prašymą

Naujieji 34 vietų autobusai važinės miesto ir priemiesčio maršrutais: Kutiškiai–Linkaičiai per Vaižganto, Povyliaus ir Maironio gatves, Radviliškis–Miežaičiai–Radviliškis, Radviliškis–Varnioniai per Daugėlaičius, Radviliškis–Vismantai per Mažaičius, Aukštelkus.

Miesto maršrutas Radviliškis–Miežaičiai–Radviliškis papildytas trimis sustojimais (Pervaža, Basanavičiaus g., Malūnas) ir kasdien po du kartus vyks į J. Basanavičiaus gatvę, esančią už Radviliškio geležinkelio pervažos. Būtent tokio maršruto pageidavo radviliškiečiai.

Kalnelio Gražionių keleiviams nebereikės važiuoti per Arimaičių ir Karčemų kaimus. Naujas maršrutas bus iš Kalnelio Gražionių per Aukštelkus tiesiai į Radviliškio miestą.

Keičiami šių maršrutų tvarkaraščiai: Kutiškiai–Linkaičiai per Vaižganto, Povyliaus, Maironio gatves (maršrutas Nr. 30), Radviliškis–Miežaičiai–Radviliškis (maršrutas Nr. 6), Radviliškis–Vismantai per Mažaičius, Aukštelkus (maršrutas Nr. 10) ir Radviliškis–Aukštelkai–Gražioniai–Karčemos–Radviliškis (maršrutas Nr. 11).

Detalesnė informacija autobusų stotelėse, Radviliškio autobusų stotyje, Radviliškio AS dispečerinėje tel. (8 422) 60 841.

Vietinio susisiekimo autobusų eismo tvarkaraščiai taip pat patalpinti Radviliškio rajono savivaldybės tinklalapyje.