Aristokratiška dvasia dvelkiantys Vienos pokyliai – seniai ne tik turtingų žmonių pramoga. Dar Austrijos imperatorius Juozapas II nusprendė, kad Vienos pokyliai duris turi atverti visai visuomenei, o pagrindinis tokių pokylių tikslas – labdara. „Nuolat augančio ir dėl to dar daugiau džiaugsmo suteikiančio Vienos pokylio svečiai, palaikantys labdaros idėją, šiemet vėl sugužės į Šiaulių areną. Smagu, kad dalyviai noriai įsitraukia į šventinę nuotaiką, aktyviai dalyvauja loterijoje, labdaringame aukcione, šoka, o svarbiausia bendrauja ir aukoja“, – sako Šiaulių Rotary klubo „Harmonija“ 2018–2019 m. prezidentė Audronė Radavičienė.

Šiųmetis Labdaringas Vienos pokylis Šiauliuose išlaikys pagrindines renginio vyksmo tradicijas ir suvienys jame dalyvaujančius svečius iš įvairių Lietuvos miestų bei kaimyninių Europos šalių bendram labdaros tikslui, rašoma pranešime žiniasklaidai. Pokylio metu surinktos lėšos bus skiriamos VšĮ „Šiaulių paliatyvios pagalbos ir slaugos centrui“, besirūpinančiam sunkiai sergančiais ligoniais ir teikiančiam profesionalią, individualiai asmeniui pritaikytą paliatyvią pagalbą bei slaugą pacientų namuose. „Ligoniams mes padedame gyventi. Gyventi tiek, kiek liko – oriai ir išdidžiai, taip, kaip priklauso žmogui“, – sako Centro direktorė Sigita Petkevičienė ir priduria, kad suaukotos lėšos bus skiriamos funkcinėms lovoms įsigyti.

Nors pagrindinis renginio tikslas – labdara, šventės dalyvių laukia išskirtinė programa. Pokylis prasidės tradiciniu jaunimo porų, kurias šventei ruošia Šiaulių sportinių šokių klubo „Šypsena“ treneriai Neringa ir Žanas Untuliai, pasirodymu. Šokėjai pademonstruos polonezą, kadrilį, polką ir valsą, o vėliau prie šokančiųjų pakvies prisijungti ir pokylio svečius.

Vienos pokylis Šiauliuose

Išskirtinio renginio metu muzikalų vakarą padovanos Martynas Kavaliauskas, kuris užburs ne tik puikiai žinomais lietuviškais kūriniais, bet ir stebins užsienio atlikėjų kūryba. Programą tęs ir valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas, diriguojamas maestro Ugniaus Vaiginio. Tai universalus kolektyvas, grosiantis klasikinius, šiuolaikinius, sakralinius, estradinius ir džiazo kūrinius.

Pokylio metu vyks loterija bei aukcionas. Aukcione bus galima įsigyti dailininko, fotografo, Šiaulių Rotary klubo „Harmonija“ draugo Sauliaus Jankausko akriliniais dažais ant drobės sukurtą paveikslą „Jausmai“, grafikės Lauros Guokės rankiniu būdu spausdintą šilkografijos darbą „Dekonstruojant ID“ ir Ilonos Daujotaitės-Janulienės aliejiniais dažais ant drobės tapytą paveikslą „Tėkmė“. Loterijai išskirtinį prizą įsteigė Šiaulių Rotary klubo „Harmonija“ 2018–2019 m. prezidentė Audronė Radavičienė. Pokylis baigsis tradiciniais naktipiečiais su vengrišku guliašu ir alumi.

Įėjimas su kvietimais.

Bilietus į pokylį galima įsigyti bilietų platintojo „Ticket Market“ kasose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją