Pirmenybėradviliškiečiams

Radviliškio miesto kultūros centro direktorės pavaduotojas Vaidotas Katutis sakė, kad studiją įrengti pavyko per dvejus metus. „Labai džiaugiuosi galutiniu rezultatu, nes mūsų garso įrašų studija įrengta pagal šiuolaikiškiausius standartus, turime viską, ko gali prireikti įnoringiausiam atlikėjui“, - kalbėjo Radviliškio miesto kultūros centro vienas iš vadovų.

Iš pagrindų atnaujinamoje įstaigoje įrengta garso įrašų studija pirmiausia skirta vietiniams meno kolektyvams. Radviliškio miesto kultūros centre jų yra net 17.

Radviliškio garso įrašų studija // „Radviliškio naujienos“ nuotr.

„Žinoma, pirmenybė bus teikiama mūsų kultūros centro kolektyvams, kurie studija galės naudotis nemokamai. Tačiau čia savo kūrinį įrašyti galės visi norintieji – paslaugą siūlysime visos Lietuvos muzikantams, grupėms ar kolektyvams“, - sakė V. Katutis.

Įkainius tvirtins Taryba

Tiesa, kol kas nežinomi įkainiai, nes jų dar nepatvirtino Radviliškio rajono taryba. Tačiau viskas paaiškės jau šį mėnesį, nes artimiausiame posėdyje radviliškiečiai politikai svarstys, ar pritarti pateiktam projektui.

Pasak Radviliškio miesto kultūros centro direktorės pavaduotojo, iki šiol radviliškiečiai kūrėjai važinėjo į studijas artimiausiuose didmiesčiuose: „Įrašyti kūrinį buvo galima Šiaulių universitete, šiame didmiestyje veikiančiose privačiose studijose. Bet tai mūsų krašto kūrėjams buvo ir brangu, ir nepatogu“.

V. Katutis džiaugėsi vietos politikų supratingumu, nes pagaliau pavyko išspręsti įsisenėjusią problemą.

Girdėjo tik gerus žodžius

V. Katutis sakė, kad garso įrašų studija jau sėkmingai išbandyta: jos galimybėmis pasinaudojo ir Radviliškį respublikiniame projekte „Du balsai – viena širdis“ garsinęs Rapolo Kęstučio Meškausko bei jo mamos Aurelijos Meškauskienės duetas.

Praėjusių metų pabaigoje šiame konkurse trečiąją vietą iškovoję dainininkai apsilankė garso įrašų studijoje ir pasidžiaugė, kad rado viską, ko reikia.

Radviliškio garso įrašų studija // „Radviliškio naujienos“ nuotr.

„Bandančiųjų buvo ne vienas, ir visi liko patenkinti – girdėjome tik gerus atsiliepimus. Džiaugiamės tokiu įvertinimu ir mes“, - sakė Radviliškio miesto kultūros centro direktorės pavaduotojas.

Siūlys ir papramogauti

Projekto rengėjai pasirūpino, kad naujojoje garso įrašų studijoje galėtų patogiai jaustis ne tik nedidelė muzikos grupė, bet ir didžiuliai kolektyvai. Erdvioje patalpoje kūrinius įrašinėti galės netgi chorai.

„Mes siūlysime ne tik profesionalią paslaugą, bet ir pramogą. Ja galės naudotis ir nedidelės grupelės, ir gausios draugų kompanijos ar darbo kolektyvai. Neabejojame, kad visiems bus smagu išbandyti mūsų studiją ir įsirašyti nors vieną dainą“, - planais dalijosi V. Katutis.

Garso įrašų studijoje dirbantys specialistai ne tik teiks profesionalią paslaugą, bet ir tinkama linkme nukreips jaunuosius atlikėjus.