Jau papuoštas ir pagrindinis parko kalėdinis akcentas – eglutė. Antrus metus mažuosius miesto gyventojus Šiaulių „Aušros“ muziejus gruodžio 6 d. pakvietė į Kalėdų eglutės įžiebimo šventę, kurios metu buvo galima pasivaišinti Žaliūkių malūnininko sodyboje keptais kūčiukais, pasigaminti iš odos kalėdinį žaisliuką bei susitikti su Seniu Kalėda. Vėliau šventė iš parko persikėlė į Chaimo Frenkelio vilą, kur mokytojos-ekspertės Nijolės Prascevičienės smuiko klasės mokiniai padovanojo koncertą.

„Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja R. Čepauskienė teigia, kad šia švente muziejus nori parodyti, jog vilos parke gyvenimas vyksta ne tik vasarą, bet ir žiemą. Mat šiltuoju metų laiku vilos parke renginių netrūksta: vyksta Europos muziejų naktis, Poezijos pavasaris, Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis ir kiti. Džiugu, kad šią žiemą parkas atgis: bus galima pamatyti ne tik įžiebtą eglutę, bet ir mielomis kalėdinėmis dekoracijomis tapusias rožes.

Šiemet prie Kalėdų eglutės įžiebimo šventės Chaimo Frenkelio vilos parke prisijungė visos Lietuvos lopšeliai-darželiai, parengę Respublikinę ikimokyklinio ugdymo įstaigų bendruomenės narių kūrybinių darbų parodą „Žaisliukai 100-mečio eglutei“, o Šiaulių miesto lopšeliai-darželiai „Saulutė“, „Žibutė“, „Trys nykštukai“, „Berželis“, „Salduvė“ vilos parką papuošė kalėdinėmis lauko dekoracijomis.

Pasigrožėti Chaimo Frenkelio vilos Kalėdiniu parku bus galima iki pat sausio 6 d.

Eglutės įžiebimo šventė Chaimo Frenkelio vilos parke // Edvardo Tamošiūno nuotr.
Chaimo Frenkelio vilos parkas // Viktorijos Dirmeikytės nuotr.
Eglutės įžiebimo šventė Chaimo Frenkelio vilos parke // Edvardo Tamošiūno nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją