„Taip, aikštė jau nebeprimena statybų aikštelės. Pagrindiniai darbai - jau baigti. Rangovams išsakytos tik kelios pastabos dėl būtinų korekcijų, tačiau viskas išsprendžiama. Didžiąsias miesto šventes tikrai sutiksime čia, pasikeitusioje Aušros aikštėje. Čia bus papuošta ir Kalėdų eglė, skambės šventinė muzika“, - sakė rajono meras Antanas Čepononis.

Šventes sutiksime aikštėje

Anot A. Čepononio, antradienio susitikimo tikslas buvo baigiamųjų darbų apžiūra: „Išgirstos ir paskutinės problemos, išsakyti mūsų pageidavimai. Apžiūrėjome apšvietimą, fontaną. Kai ką dar reikia patvarkyti, trūksta neįgaliųjų įvažiavimų, tačiau projektas turi būti baigtas kitų metų liepos mėnesį, tad tos smulkmenos bus tikrai ištaisytos. Per žiemą dar gali išryškėti netikslumai, tad darbų priėmimas vyks kitais metais, po visų garantinių sutvarkymų. Jeigu medžiai prigis - gerai. Jeigu neprigis - turės pakeisti. Šiandien suoleliai šviečia – tai puiku. Jei nešvies po žiemos, - privalės sutvarkyti. Aptartos visos tos smulkios detalės, o dabar jau džiaugiamės tuo, kas nuveikta, ir lauksime švenčių, kurias sutiksime čia, Aušros aikštėje“.

Interaktyvus fontanas

Bendrovės „Optika ir technologija“, visoje šalyje įrengusios jau daugiau nei pusšimtį fontanų ir besididžiuojančios tokiais projektais kaip muzikinis Druskininkų ar plaukiantis muzikinis Utenos fontanas, atstovė Lina Riškutė sako, kad Radviliškio fontanas pasižymės ne tik sinchronizuotu srovių ir šviesų žaismu, bet ir interaktyvumu.

Jau pavasarį radviliškiečiai ir miesto svečiai galės išbandyti netikėtą paslaugą. „Kiekvienas panorėjęs trumpąja SMS žinute galės užsisakyti muzikinį kūrinį jam patogiu laiku. Bus pastatytas stendas su visa informacija, kaip tai galima padaryti. Manome, kad ši pramoga į centrinę miesto aikštę pritrauks dar daugiau jaunimo“, - tikisi L. Riškutė.

Naujasis fontanas jau veikia. Tuo įsitikino kiekvienas, praėjusį antradienį skubėjęs pro šalį, tačiau liko išpręsti purkštukų apsaugos klausimą. Anot bendrovės atstovų, Kuršėnuose kažkas sugebėjo net iš veikiančio fontano pavogti du purkštukus, tad derėtų pagalvoti, kaip apsaugoti Radviliškio įrenginį, turintį septyniolika purkštukų. Savivaldybei pasiūlyta užsakyti metalines plokšteles, kurios iki pavasario saugotų ne tik nuo vandalų, bet ir nuo nešvarumų patekimo.