Pagrindinė atrakcija – siaubo bunkeris

Idėjų parkas „Bunkeris“ siūlo daug pramogų – jau dabar galima atvykti ir pasigrožėti dekoracijomis, išsinuomoti vietą kepsninei ir pasilepinti gardžiu, ugnyje iškeptu maistu. Tačiau pagrindinė atrakcija – siaubo bunkeris.

„Bunkeris pradėtas statyti 1961 metais Šaltojo karo metu. Tada tai buvo atsarginė sovietų ryšių bazė ir į ją patekti buvo galima tik su leidimais. Iš čia Maskvai buvo perduodami technikos judėjimai, buvo matomi lėktuvai ir kita karinė technika. Dabar šioje vietoje įkūrėme siaubo bunkerį, kuris susilaukia daug dėmesio“, – istoriją pasakojo bunkerio įkūrėjas Simas Misevičius.

Bunkeris

Siaubo bunkeryje lankytojų laukia nepamirštami potyriai. Įėję į vidų siaubo ieškotojai turi progą ištyrinėti kiekvieną kampelį ir ne tik pamatyti kraupias dekoracijas, bet ir pajusti bunkerio šmėklų keliamą šiurpą.

Nemenkos kliūtys

„Nusipirkę šią teritoriją, turėjome gauti elektros įvadą. Tam net skyrėme nemažai lėšų. Deja, bet tik praėjusiais metais elektra pagaliau buvo atvesta. Su elektros tiekėju buvo nemažai problemų, teko ir bylinėtis. Situacija dar ne visai iki galo išsisprendė. Gavosi taip, kad veiklą pradėjome tik prieš dvejus metus, nors teritorija nupirkta prieš ketverius“, – naujienų portalui JP pasakojo išskirtinės vietos Panevėžio rajone įkūrėjas.

Bunkeris

Anot S. Misevičiaus, situacija su elektra ne tik trukdė pradėti veiklą, bet ir apribojo plėtrą. „Teritorijoje planuojame atidaryti kavinę ir dar daug atrakcijų, kurioms reikalinga elektra. Deja, bet neturėdami įvado, šių planų įvykdyti negalėjome“, – teigė parko įkūrėjas.

Planai plėstis

Pasak S. Misevičiaus, nebus apsiribojama vien tik siaubo bunkeriu.

„Kaip ir minėjau, planuojame atidaryti kavinę. Atsiras ir pirčių kompleksas, kubilas, dar planuojame mažiesiems mūsų lankytojams padaryti vietas su gyvūnija – paukščiukais, triušiais ir kitais gyvūnėliais. Šiuo metu jau beveik paruošta ir pokylių salė, kur bus galima švęsti gimtadienius, daryti privačius renginius. Planų daug – svarbu, kad tik laiko ir jėgų pakaktų“, – optimistiškai nusiteikęs S. Misevičius.

Bunkeris

Jau šiuo metu parkas yra atviras renginiams – lankytojai kviečiami organizuoti gimtadienius, vakarėlius ir tiesiog pasibuvimus su šeima.

Unikalios dekoracijos

Lankytojus parke pasitinka akį traukiančios dekoracijos. Kai kurios jos šiurpios ir atitinka bunkerio istoriją.

Bunkeris

„Parke yra daug dekoracijų, kurios susišaukia su bunkerio pavadinimu, t. y. idėjų parkas „Bunkeris“. Idėjų man niekada netrūksta. Kadangi esu šaltkalvis, tai turiu galimybę ir jas įgyvendinti. Visada galima kažką atrasti, sugalvoti ir pritaikyti. Dažnai būna ir taip, kad parke apsilankę žmonės pamato dekoracijas ir pasisemia idėjų sau“, – kalbėjo parko įkūrėjas S. Misevičius.