„Mano hobis nemažai kainuoja, tačiau tikiuosi, kad ateityje pavyks bent kiek sumažinti išlaidas šiam, kišenę draskančiam, užsiėmimui“, – naujienų portalui JP sakė paslaptingasis panevėžietis gurmanas.

Ragauja vis daugiau skirtingų dalykų

Būdamas dar vaikas, panevėžietis domėjosi maisto ir gėrimų įvairovėmis. Sulaukus šešiolikos, kartu su jaunesniu broliu iš prekybos centrų grįždavo su pilnais maišais įvairių maisto produktų ir saldumynų.

Pasak gurmano, tuo metu pagrindinis tikslas buvo išragauti kuo daugiau skirtingų produktų ir juos įvertinti, nes su amžiumi vis labiau augo noras tyrinėti maisto ir gėrimų pasaulį.

„Nuo pat vaikystės buvau smalsus. Pamenu, jog jau nuo šešiolikos metų kartu su mažuoju broliu eidavome į parduotuvę ir grįždavome su pilnais maišais įvairių, įdomių, išskirtinių maisto produktų ir saldumynų. Tuo metu pagrindinis mano tikslas buvo išragauti visko kaip įmanoma daugiau. Su laiku vis daugiau pradėjau tyrinėti maisto ir gėrimų pasaulį. Ne tik ragaudavau, bet pradėjau gilintis į produktų gamybą, istoriją ir net jų kultūrą. Atsirado galimybė susipažinti su maistu ir gėrimais profesionalų kompanijoje. Taip radau naujų pažinčių, kurių ratas vis plečiasi. Kuo daugiau domiuosi, tuo labiau nustembu, kiek daug savo srities profesionalų turime, kuriais galime didžiuotis“, – pasakojo vyriškis.

„Gurmano dienoraštyje“ – įvairių maisto ir gėrimų patirtys

„Gurmano dienoraštis“ dienos šviesą išvydo, kai atsirado noras žmonėms teikti informaciją apie maisto ir gėrimų gausą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Pasak pašnekovo, pati idėja gimė dar praėjusią vasarą, kai jis parašė savo pirmąją recenziją apie maisto ir gėrimų kokybę.

„Pati idėja gimė spontaniškai, kai parašiau pirmąjį savo straipsnį apie maistą ir gėrimus. Nuo tada pradėjau keliauti ir lankytis įvairiose maitinimo įstaigose, degustacijose, gastronomikos renginiuose ir parodose. Supratau, kad atėjo laikas įamžinti savo patirtį ir dalintis ja su žmonėmis socialiniuose tinkluose. O parodyti visuomenei, ką turime Lietuvoje, tikrai galime: nuo mažųjų maisto ir gėrimų gamintojų, iki profesionalių ir išskirtinių restoranų. Tikriausiai, visi sutiktų, jog mano hobis yra brangus, bet tikiuosi, kad ateityje pavyks bent kiek sumažinti išlaidas“, – šypsojosi paslaptingasis Panevėžio gurmanas.

Neigiamai įvertinti įmonių – nenori

Panevėžietis maisto kritikas keliauja po visą Lietuvą ieškodamas vis naujų skonių, jog galėtų įvertinti jų kokybę. Gaila, tačiau, kaip pats sako, ne visada yra ką apsilankymą viename ar kitame restorane ir rašyti.

Anot pašnekovo, žinodamas, jog maisto kokybę aplankytame restorane ar kavinėj įvertins neigiamai, savo nuomonės nepublikuoja, nes nenori neigiamų vertinimų.

„Mane domina labai daug skirtingų sričių, kuriose turbūt daugiau žinau nei paprastas žmogus. Kartą teko pagalvoti, jog gyvenimas per trumpas apsistoti ties viena sritimi. Būtent todėl ir nutariau pamatyti, patirti, kiek įmanoma daugiau. Aplankau daugiau vietų, kurių negaliu aprašyti, nes nenoriu neigiamai jų įvertinti. Paragauju daug maisto produktų ir gėrimų, bet, jei neturiu, ką apie juos papasakoti, tai ir nesidalinu patirtimi. Yra nemažai tinklaraštininkų, kurie mieliau neigiamai įvertins įstaigas, ar dalinsis kitų sukurtais receptais, bet mano tikslas kitoks – dalintis tik tuo, kas yra gera ir pozityvu Lietuvoje“, – kalbėjo maisto kritikas.

Atskleisti savo tapatybės – neplanuoja

Kiekvienas žmogus turi savo pseudonimą ir nenoriu būti atskleistas. „Gurmano dienoraščio“ autorius neplanuoja atskleisti savo tapatybės, nes mano, jog tai nėra būtinybė.

Pasak vaikino, nėra žmonėms būtina žinoti, kas atlieka darbą ir teikia informaciją visuomenei. Svarbiausia, jog skaitantiems yra suteikiama informacija, kuria pasinaudoja ir randa sau naudos.

„Savo tapatybės neatskleidžiu, nes noriu, jog žmonės vertintų ne mane, o mano straipsniuose pateiktą informaciją. Yra nemažai žmonių žinančių, kas aš, bet nenoriu to sureikšminti. Mane labai džiugina, kai žmonės randa naudos pateiktoje informacijoje. Esu toks žmogus, kuris rekomenduoja tik tai, kas patinka. Todėl keista, kai žmonės galvoja, jog vienas ar kitas straipsnis yra nupirktas. Tikiuosi, kad ateityje vis daugės žmonių, kurie vertins tai, ką darau“, – kalbėjo savo tapatybės neatskleidžiantis panevėžietis.