Panevėžio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Aldona Čiegytė paaiškino, kad sprendimas parduoti negyvenamas patalpas priimtas, nes reikia iki pardavimo atlikti atitinkamas procedūras.

„Iki pardavimo būtina atlikti įvairias procedūras, o viena jų – atlikti patalpų vertinimą, patvirtinti programas. Svarbiausias dalykas – įtraukti patalpas į parduodamų objektų sąrašą. Anksčiau negyvenamosiose administracinėse patalpose Laisvės al. 11 buvo policijos nuovada, o patalpas Laisvės al. 8 anksčiau nuomojo knygynas. Pasibaigė nuomos sutartis ir patalpas nuspręsta parduoti. Patalpas įvertins nepriklausomas vertintojas, ir tuomet žinosime, už kiek patalpos bus parduotos aukcione“, – aiškino A. Čiegytė ir teigė, kad minimos patalpos pripažintos nereikalingomis Savivaldybei ir nuspręsta jas parduoti.

Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja sakė, kad iš parduodamų objektų sąrašo išbrauktas vieno kambario butas.

„Butas, esantis Paįstrio seniūnijos Puodžiūnų kaime, parduotas. Patalpa parduota 18-ame organizuotame viešame aukcione, o aukciono laimėtojas yra įvykdęs visus įsipareigojimus pagal nekilnojamųjų daiktų pirkimo-pardavimo sutartis. Todėl jis ir išbrauktas iš parduodamų objektų sąrašo“, – aiškino A. Čiegytė.