Šiandien pasikeitė ir universalios arenos įvaizdis – nuimta iškaba su arenos pavadinimu. Iki tol, kol bus išrinktas naujas arenos pavadinimas, statinys liks bevardis.

Iškabą su arenos pavadinimu „Cido“ nuima trys bedrovės: „Panevėžio arena“, „Kalnapilis“ ir reklamos įmonė RGC.
Skelbs konkursą vardui rinkti

Nuėmus 15 metų buvusį „Cido“ arenos pavadinimą, Panevėžio miesto savivaldybei teks ieškoti naujo pavadinimo. O tam, kaip paaiškino, Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis, teks skelbti konkursą.

„Panevėžio sporto centras privalės skelbti konkursą. Artimiausiame miesto Tarybos posėdyje bus pateiktas sprendimo projektas leisti skelbti viešą konkursą arenos vardui rinkti. Tik dar negaliu tiksliai įvardinti, koks tai bus konkursas. Gali būti generalinio rėmėjo konkursas, nes konkurso laimėtojas bus išrinktas tas, kuris pasiūlys didžiausią kainą. Sprendimo projektą būtina parengti teisiškai pagrįstą, todėl prie dokumentų dirba Savivaldybės teisininkai“, – aiškino J. Jasiukaitis.

Darbo pakanka

Laikinai einantis Panevėžio universalios arenos vadovo pareigas Tomas Pakštys naujienų portalui JP aiškino, kad jau ir dabar darbai vyksta.

„Norime viską taip sustyguoti. Arenos perėmimo procesas vyksta normaliai – trikdžių nėra. Be to, galvojame apie būsimus renginius, kurie turės vykti pagal planą“, – kalbėjo T. Pakštys ir teigė, kad nors sporto arena jau veikia 15 metų, vizualiai atrodo normaliai.

Remonto prireikė

„Nusidėvėjimas – natūralus dalykas, nes veikla vykdoma jau 15 metų. Kiek teko apžiūrėti, objektas funkcionuoti gali, nes buvo prižiūrėtas. Taisytinų vietų yra ir teks pasiremontuoti. Šie trūkumai veiklai netrukdo. Visi renginiai, kurie suplanuoti iki gruodžio 31 dienos vyks, nes infrastuktūra leidžia tai daryti“, – aiškino sporto arenos laikinas vadovas ir sakė, kad planuojami ir būsimieji renginiai, kurie vyks kitąmet.

Plačiau atvers duris

Pasak Panevėžio universalios sporto arenos renginių organizatoriaus Aliaus Petrylos, galvojant apie ateities planus, norima, kad sporto arena būtų daugiau prieinama ir panevėžiečiams – ne tik profesionaliems sportininkams.

„Arenoje galės sportuoti mokyklų, sporto centro, R. Sargūno sporto gimnazijos ugdytiniai. Manau, kad atsiras galimybė nuomoti ir treką, ir krepšinio aikštę, norintiems sportuoti – bendruomenės poreikius būtina tenkinti. Savaime suprantama, pirmiausiai reikia galvoti apie profesionalų sportą – trekas, krepšinis. Kita vertus, labai svarbūs ir arenos lankomumo rodikliai, todėl bus organizuojami koncertai, kultūros renginiai“, – kalbėjo A. Petryla ir teigė, kad jau galvojama apie 2023 metus.