Panevėžys, o tiksliau – jo gyventojai, ilgą laiką kentėjo nuo nusikalstamų grupuočių siautėjimo, miestas netgi buvo vadintas Lietuvos Čikaga. Dešimtajame dešimtmetyje mieste buvo neramu: pleškėjo automobiliai, žmonės buvo prievartaujami dėl turto, o kur dar susišaudymai, žudynės. Sakoma, kad didžiausiu žiaurumu pasižymėjusi gauja – „tulpiniai“.

„Tulpinių“ grupuotės nariai, kaip ir kitų Panevėžio gaujų dalyviai, buvo kilę iš to paties miesto rajono. Vienas kitą laikę draugais, „tulpiniai“ įsisuko į nesibaigiančių kriminalų karuselę – į kalėjimą iki gyvos galvos jie pasiųsti už daugiau nei kelias dešimtis nužudymų, padarytų 1993-2000 metais.

Delfi domisi, kaip atrodė Panevėžys veikiant šiai grupuotei ir ar miestą vis dar persekioja kriminalinės praeities šmėklos. Savo pasakojimais apie tuometį Panevėžį sutiko pasidalinti buvęs žurnalistas ir ilgametis Panevėžio gyventojas Audrius Skačkauskas ir buvęs Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos vadovas Rolandas Rutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją