Veiklą atnaujinantys prekybos centrai kol kas nežino, kiek parduotuvių atsidarys jau šiandien, nes dalis jų nespėja privalomai testuoti darbuotojų. Tikslaus atsidarančių parduotuvių skaičiaus kol kas negali įvardinti ir Panevėžyje įsikūrusių prekybos centrų RYO ir „Babilonas“ vadovai.

Tiesa, jau šiandien prie kai kurių atsidariusiųjų parduotuvių išsirikiavo panevėžiečių pirkėjų eilės. Daugiausiai jų prie drabužių parduotuvių.

Problema – testavimas

Panevėžio prekybos centro RYO vadovė Vilma Paškevičienė teigė, jog valstybės kompensuojamas testavimas yra problema, kadangi punktuose yra didelės eilės, žmonės važiuoja atlikti testų į kitus miestus.

„Šioje vietoje yra trikdžių. Didžiulės eilės, registracija nukeliama net savaitei, o be neigiamo testo dirbti negalima. Mes valdome vieną prekybos centrą, todėl dauguma nuomininkų testuojasi centralizuotai, jie tai daro savais kanalais. Savam atskiram testavimo punktui įsirengti mes esam per maži“, – sakė V. Paškevičienė.

Ribojami srautai

Taip pat RYO vadovė tvirtino, kad prekybos centre pasitelkiama automatizuotos srauto apskaičiavimo sistemos ir apsaugos darbuotojai.

„Matome, kiek klientų vienu metu yra prekybos centre, žinome tiksliai, kokie yra mūsų plotai, kiek gali būti klientų. Piko metu taip pat bus pasitelkiama didesnė apsaugininkų pagalba. Ant kiekvienos parduotuvės yra išklijuoti lipdukai su skaičiais, kiek joje gali būti klientų, lygiai taip pat stebime prekybos centrą, kiek galės patekti, jeigu bus daugiau, bus ribojama“, – kalbėjo V. Paškevičienė.

Visose atidaromose prekybos vietose vienam žmogui turi tekti ne mažiau kaip 50 kvadratinių metrų viso prekybos centro ploto arba vienu metu galės būti aptarnaujamas tik vienas žmogus.