Čia bus rengiamos ir įgyvendinamos įvairios ugdymo programos vaikams, mokiniai galės eksperimentuoti, atlikti laboratorinius, rengti brandos darbus, vyks konkursai, olimpiados, susitikimai su įvairių profesijų žmonėmis. Mokytojai galės tobulintis, kelti kvalifikaciją, rašoma savivaldybės pranešime.

„STEAM centras aktualus ne tik mūsų miesto, bet ir visos apskrities vaikams. Mokiniai per tyrimus, eksperimentinę veiklą galės ugdyti įvairias kompetencijas, čia jiems bus sudarytos puikios sąlygos naudotis teikiamomis kokybiško užimtumo galimybėmis. Visi žinome, kad Panevėžys – tai pramonės, industrijos centras. Šiuo metu labai aktualus kvalifikuotų specialistų poreikis, tad tikime, jog STEAM centro veikla bus postūmis mokiniams nuo pat mažens pradėti domėtis inžinerijos, technologijų sritimis. Siekiame formuoti inovacijų kultūrą auginant kartą, kuri savo ateitį sietų su mokslu“, – sako Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Atlikus remonto darbus – perplanavus ir suremontavus vidaus erdves, atnaujinus vandentiekio ir nuotekų, šildymo, vėdinimo, elektros sistemas, įrengus priešgaisrinės ir apsaugos signalizacijas, elektroninių ryšių tinklus – bus perkamos STEAM centrui būtinos laboratorinės priemonės ir baldai. Tam yra skirta per 472 tūkst. Eur iš Europos Sąjungos fondų.

Numatyta, kad STEAM centro patalpose veiks 4 laboratorijos: biologijos ir chemijos; fizikos ir inžinerijos; robotikos ir informacinių technologijų; Panevėžio specializuota dirbtinio intelekto galimybių pritaikymo laboratorija. Projekto tikslas – skatinti vaikus domėtis šių sričių mokslais ir tyrimais, jaunimą – rinktis tokias studijas, ugdyti kūrybiškumą, iniciatyvumą, verslumą ir lyderystę. Bendradarbiaujant mokslininkams, savivaldybėms ir verslininkams, mokiniams bus sudaromos sąlygos per pamokas ar po jų atlikti eksperimentinius tyrimus, konstruoti, modeliuoti, susipažinti su mokslo inovacijomis ir kt.

Planuojama, kad STEAM centras veiklą turėtų pradėti šių metų rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)