„Panevėžio miesto savivaldybė sausio 18 d. gavo UAB „AQ Wiring Systems“ prašymą leisti nustatyti sanitarinę apsaugos zoną Pažalvaičių g. 1 esančiame žemės sklype, kurio savininkė yra Savivaldybė. Atsižvelgiame į tai, jog savo veiklą plečiančiam ir investuojančiam verslui dokumentų derinimo terminas yra ypatingai svarbus, todėl šis klausimas skubos tvarka buvo įtrauktas į Tarybos darbotvarkę“, – teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Šiuo metu UAB „AQ Wiring Systems“ dirba 653 žmonės. Planuojama, kad „AQ Wiring Systems“ savo veiklą perkėlus iš Ramygalos g. į LEZ pastatytas naujas patalpas bus sukurta iki 1500 darbo vietų. LEZ planuojama gaminti variklines transporto priemones, priekabas ir puspriekabes. Bus įrengtos ne mažesnės nei 1000 kv. m patalpos. Statybos turi pradėti vykti jau šį pavasarį, o įmonė įkurtuves planuoja 2022 m. pradžioje.

Taip pat artimiausiu metu LEZ planuoja įsikurti apsauginės polietileno pakuotės gamintoja, lietuvių bendrovė UAB „Komex“.

Bendrovė iki 2021 m. lapkričio planuoja pastatyti ir įsirengti 18 tūkst. kv. m. gamyklos patalpas, kuriose bus vykdoma putų polietileno plėvelės, lakštų ir profilių, burbulinės ir termoizoliacinių plėvelių, polietileno plėvelių ir maišų gamyba, veiks kartono su putų polietilenu lakštais bei polietileno perdirbimo cechas. Antrajame etape iki 2023 m. įmonė planuoja išplėsti gamyklą iki 24 tūkst. kv. m., investuoti į naujų gaminių linijas ir taip patrigubinti apyvartą, o darbo vietų skaičius turėtų augti apie 20 proc. iki 100 darbuotojų.

„Investuotojai vertina įvairius kriterijus, rinkdamiesi vietą savo verslui vykdyti: geografinę vietą ir susisiekimą, esančias tiekėjų grandines, kvalifikuotų darbuotojų pasiūlą, mokestines lengvatas ir kitus faktorius. Galime pasidžiaugti, kad Panevėžys turi ne tik turi gilias pramonės tradicijas, tačiau yra puikioje strateginėje vietoje, šalia greitkelio „Via Baltica“. LEZ esame išvystę infrastruktūrą – čia apšviesti vidaus keliai, asfaltuotas privažiavimas, įrengta galinga elektros linija, dujotiekis, vandentiekis bei kanalizacija, suformuoti inžineriniai koridoriai. LEZ investuotojams sudarytos palankios sąlygos pasinaudoti strategine vieta“, – sako T. Jukna.

Šiuo metu Panevėžio LEZ jau veikia tekstilės drabužių gamyba užsiimanti įmonė „Devold“, baldus gaminanti „IMG Lithuania“, reklamos gamyba užsiimanti įmonė „Spektrus EU“ ir elektronikos gamintoja „Leesys“. Šiose įmonėse dirba virš 530 darbuotojų.

Skaičiuojama, kad artimiausiais metais visos investicijos į LEZ sieks apie 45 mln. Eur, o darbuotojų skaičius perkops 1500.