Mokykla taps daugiabučiu

Buvusioje „Verdenės“ mokykloje Parko gatvėje verda statybos darbai.

Įmonės „Senvagės rezidencija“ vadovas Romualdas Lukšas aiškino, kad atnaujinamas visas trijų aukštų pastatas.

„Įrenginėjami geri ir modernūs butai. Perdaromi per platūs buvę langai, pristatomi balkonai ir buvusi mokykla taps daugiabučiu. Butai bus įvairaus dydžio ir gerai įrengti. Norint buvusią mokyklą paversti daugiabučiu, buvo parengtas projektas, o dabar vyksta darbai. Kada bus baigti įrengti butai, dar pasakyti negaliu. Tačiau jau galima juos rezervuoti. Be to, šalia pertvarkomos buvusios mokyklos dar bus statomi 3 daugiabučiai namai. Jie nebus dideli. Erdvės šioje teritorijoje statyti naujus namus pakanka“, – teigė R. Lukšas.

Vaiduoklį nugriovė

Beje, V. Alanto gatvėje jau nebėra nebaigtos statyti Pilėnų mokyklos. Šį pastatą už 224 tūkstančius eurų nusipirko bendrovė „JK Ranga“.

Bendrovės „JK Ranga“ direktorius Arnoldas Kleiba naujienų portalui JP teigė, kad dar negali pasakyti, kas bus vietoje nugriauto pastato.

„Pastatą jau nugriovėme. Beliko sutvarkyti teritoriją, o pavasarį turėtų prasidėti kiti darbai. Tačiau šiandien dar neįvardinsiu projekto. Apie jį galvojame, bet konkrečiai, kas bus, pasakyti negaliu. Vieno dalyko norime, o kito Panevėžio miesto savivaldybė. Antra vertus, projektą reikės derinti su Savivaldybe. Kai paaiškės konkretūs planai, tuomet galėsiu daugiau pasakyti“, – nedaugžodžiavo „JK Ranga“ direktorius A. Kleiba.