Tuo tarpu Panevėžio kino centras „Garsas“, kurio vietoje bus įkurtas SEMC, jau aptvertas tvora ir ruošiamasi pastato rekonstrukcijai. Darbus atliks bendrovė „Panevėžio statybos trestas“ (PST) – rangos darbų sutartį su įmone Panevėžio miesto savivaldybė sudarė 2020 metų pabaigoje. Pagrindiniai darbai prasidės vasario mėnesį.

Iškabino plakatus

Pilietinė iniciatyvinė grupė „Išsaugoti Garsą“, teigianti, kad atstovauja per 4 tūkstančius peticiją pasirašiusių Lietuvos piliečių, nesutinka su kino teatro ,,Garsas“ rekonstrukcija. Todėl, Sausio 13-osios išvakarėse, iniciatyvinės grupės atstovai ant aptvertos „Garso“ teritorijos tvoro,s iškabino plakatus, su užrašais stabdančiais statybas.

Dar tą pačią dieną akcijos plakatai ir piešiniai buvo pašalinti, o statybinė tvora aptraukta nepermatomu tentu. Naujienų portalo JP neoficialiomis žiniomis, plakatus ir piešinius nuėmė darbų rangovo PST darbuotojai.

Sutartis sudaryta

Kino centras „Garsas“ nenaikinamas – kinas, sutvarkius salę, bus rodomas M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centre. Jau sudaryta sutartis su Savivaldybe dėl salės ir kitų patalpų kino centro administracijai nuomos.

Pakuoja daiktus

Kino centro „Garsas“ direktorė Genė Pučinskienė tvirtino, kad jau su kolektyvu ruošiasi persikėlimui į kitas patalpas.

„Jau pakuojamės daiktus ir ruošiamės persikėlimui į M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centrą. Į naują kino centro vietą vežamės tuos daiktus, kurie bus reikalingi rodyti kinui ir administracijos darbui. Kitus daiktus vešime į sandėlius. Persikėlimui ruošiasi visi kino centro darbuotojai, o jų – šešiolika“, – aiškino G. Pučinskienė.

Nežino, kokį filmą parodys

Pasak kino centro vadovės, svarbiausia saugiai perkelti kino rodymo įrangą.

„Tai pats svarbiausias uždavinys. Juk nuo šios įrangos priklauso kino rodymas. Kada bus parodytas pirmas kino filmas naujoje vietoje, negaliu dar pasakyti. Reikia laukti, kada sušvelnės karantinas ir bus galima rodyti kino filmus. Todėl dabar negaliu pasakyti, kokia bus rodoma pirmoji kino juosta“, – pasakojo G. Pučinskienė apie persikraustymo subtilybes.