Darbai vyksta

Projekto vadovas Tadas Stanikūnas naujienų portalui JP pristatė, kokie darbai bus atlikti ir, kas pasikeis Skaistakalnio parke.

„Buvo šiek tiek darbai įstrigę – negalėjome pradėti tilto rekonstrukcijos, bet viskas susitvarkė ir tiltas pradėtas remontuoti. Netrukus darbai prasidės ir tako, jungiančio Skaistakalnio parką su Senvage, rekonstrukcija. Parke jau išvedžioti kabeliai. Jie išvedžioti taip, kad nebūtų galima jų sugadinti. Juk parkas nuošalėje, tai nežinia, kokių išdaigų gali iškrėsti žmonės“, – sakė T. Stanikūnas.

Užbaigs laiku

Pasak projekto vadovo, darbai Skaistakalnio parke turėtų būti užbaigti vasarą.

„Žiema kol kas palanki vykstantiems darbams, o juos atlieka bendrovės „Dujotiekio statyba“ specialistai. Beveik visos medžiagos, reikalingos parko rekonstrukcijai, supirktos. Todėl, mano galva, darbai parke bus baigti laiku. Kol kas nėra signalų, jog jie užsitęstų“, – mano T. Stanikūnas.

Parkas išgražės

Skaistakalnio rekonstrukcijos projekto vadovas sako, kad po atliktų darbų parkas išgražės ir tikrai taps panevėžiečių lankoma vieta.

„Atsiras daug dalykų, kurių iki šiol parke nebuvo. Tai ir naujai suprojektuoti suoliukai, nutiesti takai, kurie bus pritaikyti ne tik pėstiesiems, bet ir dviratininkams. Takų danga – asfaltas, o dviračių takas bus spalvoto asfalto. Taip pat bus takai, kurių danga – granito atsijos. Šie takai bus patogūs ir labai natūralūs. Be to, juos bus patogu atnaujinti“, – aiškino T. Stanikūnas.

Projektas

Pagal patvirtintą projektą bus atnaujinta 29,7 ha Skaistakalnio parko infrastruktūra – želdynai – šalinami menkaverčiai ir kuriami nauji, vejos, formuojama renginių zona.

Bus išvalytos tvenkinių pakrantės, Žagienio upelio slėnis, atveriama Nevėžio pakrantė su priėjimais prie upės, atnaujinamas ir neįgaliesiems pritaikomas pėsčiųjų tiltas, įrengti nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, sporto ir žaidimų, automobilių stovėjimo aikštelės, suoliukai, šiukšliadėžes, dviračių stovai, informaciniai stendai.

Modernizuojamas apšvietimas: šviestuvai su atramomis, tam tikrose vietose sumontuojant į grindinį, apšviečiant medžių lajas. Saugumui užtikrinti bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Vertė – per 3 mln. eurų

Projekto rangos darbų kaina – per 3 mln. eurų. Iš jų Europos Sąjungos fondų lėšos – beveik 1,7 mln. eurų, beveik 150 tūkst. eurų – valstybės lėšos ir per milijonas eurų – Panevėžio miesto savivaldybės indėlis. Darbus parke atlieka bendrovė „Dujotiekio statyba“.