Nagrinėjo įvairius variantus

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna patvirtino, kad kino filmas rodyti surasta tinkama salė M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centre.

„Buvo išnagrinėti įvairūs variantai ir pasirinktas šis. Beje, buvo bandyta ieškoti tinkamų salių kinui rodyti pavaldžiose Savivaldybei biudžetinėse įstaigose, bet tinkamo varianto neradome. Apžiūrėtos Muzikinio teatro, teatro „Menas“ ir net Savivaldybės salė. Tačiau pasitaikė proga apžiūrėti M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centro amfiteatrinę salę, kuri kuo puikiausiai tiko. Ši salė net buvo pritaikyta kinui rodyti“, – aiškino T. Jukna.

Laukia pritarimo

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus, salė įvertinta ir nuspręsta perkelti kino teatrą „Garsas“ į profesinio rengimo centrą.

„Panevėžio miesto savivaldybė kreipėsi į M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centro administraciją, kad būtų galima salę išnuomoti. Šis klausimas dar turi būti apsvarstytas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, nes mokslo įstaiga pavaldi jai. Kai gausime pritarimą ir bus sudaryta nuomos sutartis, tuomet prasidės salės pritaikymas kino rodymui“, – sakė T. Jukna.

Kaštų dar nežino

Kol kas pasakyti, kiek kainuos salės nuoma iš M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centro, valdininkai nesiryžta.

„Kiek yra žinoma, M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centras turi pasitvirtinęs nuomos įkainius, o nuomojamas plotas turėtų būti per 1200 m². Tačiau dar sutarties nesame pasirašę, tad neaptarėme nuomos kainos. Kai sutartį pasirašysime, prasidės salės įrengimas ir pritaikymas, bet apie kino rodymą karantino metu nėra ko kalbėti – kino teatro veikla sustabdyta“, – pasakojo Savivaldybės administracijos direktorius T. Jukna ir pridūrė:

„Buvo aptarti ir salės pritaikymo kinui rodyti kaštai. Peržiūrėsime sąmatas ir teks ieškoti lėšų minėtiems darbams atlikti. Nemanau, kad tai daug kainuos. Tai tikrai bus mažiau išlaidų, nei reiktų perdaryti salę, kuri nebuvo pritaikyta kinui rodyti“.

Projektas – ne komercinis

M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centro direktorius Tautvydas Anilionis teigė, kad dar laukia informacijos iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

„Pagrindinis įstaigos dalininkas yra ministerija, todėl reikia patalpų nuomą derinti. Be to, reikia derinti ir su Turto banku, kuriam priklauso pastatai. Kai tik gausime atsakymą, tuomet baigsime derinti sutartį su Panevėžio miesto savivaldybe. Manau, kad sutarsime ir dėl nuomos kainos“, – naujienų portalui JP sakė T. Anilionis.

Atlieka namų darbus

Tuo tarpu kino centro „Garsas“ direktorė Genė Pučinskienė teigė, kad buvo apžiūrėtos ir kitos galimos salės, kuriose būtų galima demonstruoti kino filmus.

„Tačiau pasirinkta M. Rimkevičaitės profesinio rengimo centro amfiteatrinė salė. Nelabai kas nori dalintis savo erdvėmis, juolab, kad kinas rodomas ne valandą ir ne dvi – kino seansai vyksta visą dieną. Tik dabar dėl karantino veikla nutraukta. Šiuo metu laukiame, kol bus galutinai suderinta salė nuoma, o tada prasidės kino salės pritaikymas kinui rodyti. Laukia nemaži iššūkiai. Kinui rodyti ne kino teatre keliami techniniai reikalavimai ir juos reikės įvykdyti. Šiuo metu atliekame namų darbus, o juos būtina atlikti tinkamai“, – aiškino G. Pučinskienė.