Tačiau, kad viešojo maitinimo įstaigos nenutrauktų veiklos, joms suteikta galimybė tiekti maistą išsinešimui. Tokia galimybe pasinaudojo daugelis Panevėžyje veiklą vykdančių kavinių ir barų, restoranų ir picerijų.

Užsakymai įvairūs

Restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė naujienų portalui JP teigė, kad nors paskelbtas karantinas trikdo veiklą, bet prisitaikyti būtina.

„Kitaip nebus, todėl stengiamės dirbti ir veiklos nenutraukiame. Sugalvojome meniu, kuris įtiks daugeliui. Tai ir specialūs patiekalai pusryčiams, pietums. Meniu sudarytas taip, kad įtiktų įvairaus skonio mėgėjams, kad galėtų išsirinkti ir užsisakyti. Meniu bus keičiamas ir pritaikomas visiems. Net pietums galima užsisakyti atskirus mėgstamus patiekalus ir rinkinius iš keturių variantų“, – pasakojo M. Gruzdenė.

Pristatymas – nemokamas

„Vasario“ vadovė sako, kad maistą restoranas gali pristatyti ir galima paruoštą maistą pasiimti iš maitinimo įstaigos.

„Užsakyto maisto pristatymas į namus arba į įstaigą – nemokamas, o atvažiavus į vietą galima pačiam pasiimti arba teikiame paslaugą drive in. Maisto užsakymų meniu vis pildomas. Greitai bus galima užsisakyti naminę picą ir sveikuoliškus patiekalus. Beje, užsakymai priimami ir darbo dienomis, ir savaitgaliais. Taipogi vėl veiklą atnaujins maisto prekių užsakymo linija „ToksKitoks“, – aiškino M. Gruzdenė.

Dirbti sudėtinga

Kavinės-baro „Arena Lafa“ savininkė Sandra Urbonienė naujienų portalui JP pasakojo, kad veiklos nenutrauks ir karantino metu.

„Jau išbandėme pavasarinio karantino metu, nors buvo sudėtinga. Dabar šiek tiek gal lengviau, nes žinome, kaip sudėtinga dirbti per karantiną. Kviečiame užsakyti dienos pietus, kurių kaina nėra labai didelė – iki 5 eurų. Sudarėme karantininį meniu, kurį pastoviai pildysime. Be to, galima užsisakyti ir tradicinius patiekalus, kuriuos pamėgo mūsų klientai. Užsakymus galima pasiimti iš kavinės arba pristatome į užsakymo vietą“, – teigė ji.

Rašo laiškus

S. Urbonienė teigė, kad karantino metu dirbs ir „ginklų nesudės“.

„Karantinas išmokė dirbti ir nestabdyti veiklos. Be to, ir žmonės turi mėgstamus patiekalus, kuriais nori gardžiuotis. Kad būtų daugiau užsakymų, rašome laiškus ne tik verslo įmonėms, bet atskiriems žmonėms. Svarbu turėti užsakymus ir gaminti maistą“, – aiškino kavinės-baro savininkė.

Picas kepa ir per karantiną

Picerijos „Nr. 1 Pica“ savininkai Artūras ir Auksė Petrauskai taip pat veiklos per karantiną nestabdo.

„Siūlome įvairias, panevėžiečių pamėgtas picas. Jų dydis nuo 32 cm iki 42 cm. Kainos nėra didelės – nuo 4 eurų iki 7 eurų. Beje, dirbome ir per pirmąjį karantiną – pavasarį. Pelno nebuvo, bet išsilaikyti pavyko. Tikimės, kad ir per antrąją karantino bangą pavyks neužsidaryti. Užsakytas picas galima pasiimti iš picerijų Molainių ir Smėlynės gatvėse, pristatome jas ir į namus, įstaigas ar organizacijas“, – aiškino picerijos savininkas A. Petrauskas.

Sąrašą Panevėžio kavinių, picerijų, restoranų, kurie karantino laikotarpiu teikia maisto išsinešimo paslaugas rasite čia.