Projekto vadovės Vitos Bubliauskaitės teigimu, šią reprezentacinę erdvę tvarkyti rangovai turėtų užbaigti iki lapkričio pabaigos.

„Liko baigiamieji apdailos darbai, fontano, medžių apsaugos įrengimas“, – vardijo V. Bubliauskaitė.

Po rekonstrukcijos Laisvės aikštės vaizdas bus pasikeitęs iš esmės.

Šiaurinėje jos dalyje, priešais viešbutį, buvusias granitines plokštes pakeitė kompoziciškai išklotos granitinės plokštės ir trinkelės, kurios laivais į Aukštaitijos sostinę atgabentos iš Kinijos. Anot V. Bubliauskaitės, šios plokštės – ne išlietos, o išpjautos iš akmens, todėl pasižymi ilgaamžiškumu.

„Laisvės aikštė nėra įrengiama pigiausiomis medžiagomis. Granitas, naudojamas dangai, taip pat nėra pigus, nes šios plytelės yra pjaunamos iš natūralaus akmens, todėl yra ilgaamžiškesnės ir patvaresnės“, – tvirtina projekto vadovė.

O šioje aikštės dalyje buvusios raudonos ir dar geros būklės granitinės plokštės perkeltos į kitą Laisvės aikštės dalį – prie Savivaldybės. Šioje vietoje nebeliks automobilių stovėjimo aikštelės, o atsiras reprezentacinė erdvė, kurioje vyks miesto švenčių iškilmės.

Laisvės aikštėje įrengta vaikų žaidimų aikštelė, taip pat salelės, kuriose, manoma, galėtų įsikurti kavinukės po atviru dangumi. O bene svarbiausias atnaujintos aikštės akcentas – apvalus iš žemės trykštantis fontanas. Pasak V. Bubliauskaitės, vakarais bus galima grožėtis spalvingu vandens srovių, siekiančių net du metrus, šokiu. Šalia fontano baigiamos formuoti ir žaliosios salelės, pritaikytos ramiai pasisėdėti, savotiškos poilsio oazės.

Po baigiamą atnaujinti aikštę žvalgėsi „Sekundės“ fotografas Paulius Židonis.