Rangovai nuo problemų nebėga

Projekto „Modernizuojamas Kultūros ir poilsio parkas“ vadovas Tadas Stanikūnas teigė žinantis apie suniokotą Kultūros ir poilsio parko žaidimų aikštelę.

„Taip, tai nusileidimo su lynu vieta, kur žaidžia vaikai. Iš pradžių kažkiek įplyšo guminė danga, po to pradėjo dar labiau plyšti, bet rangovas įsipareigojo sutvarkyti. Greitu metu jau bus viskas vėl gražu. Šį projektą rengia Panevėžio statybos trestas, tad jie ir sutvarkys. Džiugu, kad jie nebėga nuo tokių problemų ir viską sprendžia“, – sakė T. Stanikūnas.

Problema ir buvusi „Ekrano“ gamykla

Jau kurį laiką panevėžiečiai smalsiai stebi, kaip ardomi nuo 1962-ųjų iki 2006-ųjų veikusios vienos iš didžiausių Lietuvos įmonės pastatas. Buvęs „Ekrano“ pastatas šiuo metu yra išardomas, tačiau nors čia dienos metu nuolat sukasi darbininkai, vandalai naktį, vis tiek sugeba įeiti į niokoti likusius griaučius.

Paklaustas, ar planuojama imtis kažkokių saugumo priemonių, T. Stanikūnas tvirtino, kad kol kas sprendimo į šią problemą nėra.

„Kaip spręsti šią problemą, kol kas nežinome. Pavyzdžiui, statyti kameras, nebūtų idealus sprendimas, nes jų reikėtų pernelyg daug ir tai kainuotų didelius pinigus“, – sakė jis.