Apšviestos dvi gyvenvietės

Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis paaiškino, kad 2019 metais gatvių apšvietimas modernizuotas dviejose gyvenvietėse.

„Šviesiau tapo Dembavos ir Velžio gyvenvietėse. Dembavos kvartalo renovacijai panaudota apie 27 tūkst. eurų, o Velžio – beveik 21 tūkst. eurų. Šiais metais kvartalo renovacija prasidėjo Pažagienių gyvenvietėje. Čia darbų bus atlikta beveik už 37 tūkst. eurų ir bus įrengti modernūs LED šviestuvai“, – pristatė investicinius projektus E. Lunskis.

Planuoja kartu su biudžetu

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus, kiekvienais metais, formuojant biudžetą, numatomos lėšos įvairiems investiciniams projektams įgyvendinti.

„Kokie planai bus 2021 metais – neaišku, dar nesuformuotas kitų metų biudžetas. Todėl negaliu pasakyti, kokiose rajono gyvenvietėse bus šviesiau. Be to, dar stebime, kad Rajono savivaldybės projektai nesidubliuotų su Energijos skirstymo operatorių rengiamais projektais“, – teigė E. Lunskis.

Išgelbės nuo tamsos

Kaimo bendruomenės „Pažagieniai“ valdybos pirmininkė Elena Stanienė pasidžiaugė, kad jau lapkričio mėnesio pabaigoje Pažagieniuose bus šviesiau.

„Projektas jau pradėtas įgyvendinti ir planuojama, kad Švyturio kvartalo gatvėse atsiras šviestuvai ir gyvenvietėje tamsiuoju paros metu taps šviesiau. Jau seniai rašėme raštus Savivaldybei, kad būtų sutvarkytas Pažagieniuose gatvių apšvietimas. Buvome išgirsti ir būsime išgelbėti nuo tamsos“, – aiškino E. Stanienė.

Teikia paraiškas agentūrai

Be to, Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA) baigėsi terminas teikti paraiškas pagal Europos Sąjungos investicijų priemonę „Gatvių apšvietimo modernizavimas“. Tokį kvietimą LVPA skelbė pirmą kartą ir iš viso sulaukė 37 paraiškų, kuriomis prašoma investicijų suma sudaro 23,6 mln. eurų. Naujojo kvietimo Europos Sąjungos finansavimo biudžetas yra 12 mln. eurų.

Projektų, kuriais siekiama vykdyti gatvių apšvietimo modernizavimą, paraiškų sulaukta iš visų šalies apskričių. Aktyviausiai paraiškas teikė Vilniaus ir Klaipėdos apskričių savivaldybės, LVPA iš jų sulaukė po 7 paraiškas. Taip pat aktyvios Kauno (5 paraiškos) ir Panevėžio (4 paraiškos) apskritys.