„Planuojame pastatą nuomoti. Nuomininką surado buvęs įmonės akcininkas, o toliau mes derybose dalyvavome kartu su nuomininku „Swedbanku“. Kadangi jis įsikūręs Laisvės aikštėje, kuri šiuo metu rekonstruojama, nebebus parkavimo, nusprendė persikelti į kitas patalpas“, – BNS sakė pastatą įsigijusios bendrovės „Gedstos NT“ savininkas Gediminas Stravinskas.

Sandoriu rugpjūčio pabaigoje „Gedstos NT“ perėmė 100 proc. pastatą valdančios bendrovės „Gene Panevėžys“ akcijų iš įmonės „Laurus Gene“.

G. Stravinskas teigė, jog pastatas jį sudomino kaip investicija. Jis neatskleidė, už kiek buvo įsigytas turtas. Verslininko teigimu, nors objektas geros būklės, į jo atnaujinimą bendrovė su nuomininku turės investuoti apie 1 mln. eurų.

„Kaip verslininką taip (sudomino kaip investicija – BNS). O kaip žmogui svarbu, kad mieste būtų veikiantis pastatas, ne apmusijęs. Nemažai investuosime tiek mes, tiek nuomininkas, kadangi keičiasi patalpų išplanavimas, turėsime atnaujinti šildymo, vėdinimo sistemas, fasadą“, – kalbėjo jis.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius BNS sakė, kad perkelti banko padalinį nuspręsta, nes dabartinėms patalpoms reikalingas remontas.

„Buvo priimtas sprendimas ieškoti naujų veiklai tinkamų patalpų. Biurui skirtų patalpų pasiūla Panevėžyje nėra didelė. „Swedbank“ Ukmergės gatvėje išsinuomojo 1-3 pastato aukštus, bendras plotas apie 1,6 tūkst. kv. metrų“, – sakė jis.

Planuojama, kad į naujas patalpas bankas galėtų persikelti 2021 metų pradžioje.

„Gene Panevėžys“ valdo keturių aukštų 2,1 tūkst. kv. metrų ploto 1998 metais pastatytą banko pastatą Panevėžio Ukmergės gatvėje. 2018 metais rengtame aukcione jis su 0,26 ha ploto automobilių stovėjimo aikštele buvo parduodamas už 899 tūkst. eurų pradinę kainą (be PVM).

Pastatas yra dalis daugiau nei 40-ies komercinio banko SEB nuomotų objektų Baltijos šalyse portfelio, kurį už neskelbiamą sumą 2016 metais iš Nyderlandų bendrovės „Geneba properties“ įsigijo Danijos investicijų kompanija „Northern Horizon Capital“ kartu su tarptautine investicijų kompanija „Partners group“. Jos turtą valdo per įvairiose šalyse registruotas grupės „Laurus“ įmones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)