Tą dieną panevėžiečių Laisvės aikštėje prie Panevėžio miesto savivaldybės laukia ne tik tiesioginė Vilniuj vyksiančios iniciatyvos „Laisvės kelias: Vilnius – Baltarusija“ transliacija, bet ir atsinešti baltų ir raudonų gėlių, iš kurių bus suformuota tautinė Baltarusijos vėliava.

Kviečia dalyvauti akcijoje

Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Asta Čeponienė sakė, kad rugpjūčio 23 dieną panevėžiečiai kviečiami dalyvauti pilietinėje palaikymo akcijoje.

„Panevėžio miesto mero Ryčio Račkausko iniciatyva kviečiame visus panevėžiečius ir miesto svečius šį sekmadienį 17.45 val. ateiti į Laisvės aikštę prie miesto Savivaldybės ir parodyti, kad esame neabejingi šių dienų įvykiams Baltarusijoje“, – kvietė Kultūros ir meno skyriaus vedėja A. Čeponienė ir tęsė:

„Praėjusią savaitę meras R. Račkauskas raštu kreipėsi į miestą partnerį Baltarusijoje Vitebską, kviesdamas inicijuoti taikų dialogą su visuomene, visus klausimus spręsti taikiomis priemonėmis.“

Formuos vėliavą

Už solidarumo akcijos atsakinga Panevėžio bendruomenių rūmų vadovė Sandra Myškienė aiškino, kad su gėlėmis panevėžiečiai laukiami sekmadienį nuo 17 val.

„Jau nuo 17.30 val. pradėsime iš gėlių formuoti tautinę Baltarusijos vėliavą. Turime spėti vėliavą suformuoti iki 19 val., nes tuomet prasidės tiesioginė retransliaciją iš Vilniaus, iš Katedros aikštės. Panevėžiečius kviečiame ateitį apsirengus baltai. 19 val. simboliškai Laisvės aikštėje sudarysime žmonių grandinę, bet rankomis nesusikabinsime – rankose laikysime baltą-raudoną juostą“, – paaiškino solidarumo akcijos organizatorė S. Myškienė.

Gyvoje grandinėje tūkstančiai dalyvių

Paskelbta palaikymo Baltarusijai akcija „Laisvės kelias“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Renginio organizatoriai skaičiuoja, kad norinčiųjų prisijungti prie gyvosios grandinės ir palaikyti protestuojančius baltarusius, užsiregistravo daugiau nei 34 tūkstančiai Lietuvos piliečių.

Rugpjūčio 23-ąją, istorinę Baltijos kelio dieną, 19 val. į „Laisvės kelią“ stoti kviečiami visi, neabejingi šių dienų įvykiams kaimyninėje Baltarusijoje.

Gyvosios grandinės pradžia numatyta Katedros aikštėje Vilniuje, o pabaiga – prie Baltarusijos pasienio, Medininkų kontrolės punkto. Laisvės kelias turėtų tęstis iki Medininkų memorialo.