Su tokiu atlieku kaupėju panevėžiečiai susidūrė apsilankę vadinamajame „Žaros“ turgelyje. Čia jau kuris laikas stovi automobilis, kuriame prikrauta įvairių nereikalingų daiktų.

Kaupia ir garaže

Pasirodo automobilis yra važiuojantis ir, kai jis prisipildo lyg viršaus daiktų ir šiukšlių, kaupėjas juos veža į garažą, kuris priklauso Savitiškio gatvės gale esančiai 4-jai metalinių garažų bendrijai. Ten jau riogso tokio didumo sukauptų šiukšlių krūvą, kad per ją iki savo garažų negali privažiuoti šalia esančių garažų savininkai.

Su šiukšlių kaupiku kovoja ne tik prie Dariaus ir Girėno bei Klaipėdos gatvių sankirtos esančio turgelio prekiautojai, bet 4-ojo metalinių garažų bendrija bei Panevėžio miesto savivaldybė.

Ieško būdų padėti

Panevėžio miesto savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyriaus vedėja Daiva Svirelienė naujienų portalui JP teigė, kad sukauptas šiukšles prie turgelyje pastatyto automobilio jau išvežė.

„Tiesiog yra žmogus, kuris kaupia atliekas. Dažniausiai gauname skundus ir tiriame kitokio pobūdžio nusižengimą, dėl atliekų kaupimo iš konteinerių. Asmuo žinomas, jis kaupia atliekas automobilyje ir vėliau jas veža į savo garažą 4-oje metalinių garažų bendrijoje“, – pasakojo D. Svirelienė ir tęsė:

„Nors vyras, kaupiantis atliekas, pažadėjo išvežti šiukšles, bet išvežti teko Savivaldybei. Kitą dalį sukauptų šiukšlių vyras išvežė į garažą. Žinome ir apie jo sukauptą šiukšlyną garažų bendrijoje. Jam įteiktas šaukimas, o teisės aktai leidžia surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą. Galime skirti baudą. Ieškome priemonių, kaip šiukšlių kaupiką paveikti, kad sutvarkytų šiukšlyną. Beje, vyras buvo atvykęs į Savivaldybę, į Socialinių reikalų skyrių. Ieškoma būdų jam suteikti socialinę pagalbą.“

Reikia individualios pagalbos

Panevėžio savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vedėja Rasa Urbonavičienė patvirtino, kad kaupiantis šiukšles vyras buvo atvykęs į Savivaldybę.

„Apie jo ligą ar kitus sutrikimus, kalbėti neturiu teisės. Tačiau ieškome būdų, kokią socialinę pagalbą jam galime suteikti. Su juo kalbama ir norime sužinoti, kokią pagalbą ar paslaugą įmanoma suteikti. Vieni šiukšles kaupia, kiti jas mėto iš balkonų, todėl kiekvienam žmogui reikia individualios pagalbos“, – mano R. Urbonavičienė.

Pažeidimų nenustatyta

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyr. specialistas Tadas Martinaitis, paklaustas apie prie „Žaros“ turgelio stovinčio automobilio su įvairiais daiktais, sakė, kad faktas yra žinomas.

„Dėl šio automobilio buvo gautas pranešimas. Patikrinti dokumentai, jie – tvarkingi. Pažeidimų nebuvo nustatyta“, – sakė policijos atstovas.