Vandalai informacines lentas Panevėžyje išterlioja nebe pirmą kartą. Pernai metų gruodžio mėnesį dažai net du kartus liejosi ant pastato Respublikos g. 37. Pirmą kartą panaudoti šviesiai melsvi dažai, o antrą – tamsiai rudi. Dar ir dabar ant pastato matosi dažų pėdsakai – jie nenuvalyti. Be to, 2019 metais dažais aplieti pastatai ir Respublikos gatvės pradžioje.

Nustatę nenaudėlį – baus

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis patvirtino, kad dažais šiandien buvo aplieta antstolės V. Žydelienės kontoros Kranto gatvėje informacinė lenta ir apsauginės žaliuzės.

„Buvo gauta informacija apie vandalizmo atvejį ir iškviesti pareigūnai. Bandoma nustatyti, kada įvykdytas nusikaltimas. Informacija gauta šiandien ryte. Kol kas daugiau ką komentuoti negaliu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nustačius, kas tai padarė, laukia bauda pagal BK 187 str. 1 dalį – turto sunaikinimas arba sugadinimas. Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – paaiškino T. Martinaitis.

Nedaugžodžiavo

Naujienų portalo JP kalbinta antstolė V. Žydelienė apie šįryt patirtą išpuolį kalbėjo nedaug.

„Apliejo ne tik informacinę lentą, bet ir apsaugines žaliuzes. Nenorėčiau komentuoti. Antstolius puolė ir puls. Piktų žmonių visada atsiras“, – teigė V. Žydelienė.