Lauko kavinės laukė

Panevėžio centre esantys kavos namai „Kavalierius“ – itin mėgstama panevėžiečių vieta. Praėjusią savaitę, kaip sakė kavinės savininkas Justinas Dalinda, jie pradėjo pardavinėti kavą išsinešimui, o nuo vakar pastatė staliukus ir lauko terasoje.

„Pastatėme 7 staliukus, o prie kiekvieno staliuko po dvi kėdes. Tarp staliukų išlaikytas dviejų metrų atstumas. Lankytojų turime, todėl darbo laikas mūsų kavinėje nuo 7 val. ryto ir iki 21 val. vakaro. Laikomės visų privalomų rekomendacijų – į kavinę būtina ateiti su kaukėmis, bet prie staliukų kavą gerti, gardžiuotis bandelėmis galima be kaukių“, – pasakojo Justinas ir tęsė:

„Tobulinsime dar aplinką ir planuojame tarp staliukų statyti pertvaras, kad lankytojams būtų saugiau. Beje, kai pradėjome prekiauti kava išsinešimui, iškart sulaukėme klausimų, ar atnaujinsime veiklą ir atidarysime lauko kavinę. Nors lankytojų nėra tiek, kiek buvo prieš karantiną, bet tikimės, kad sušilus orams jų padaugės.“

Pietauja lauke

Panevėžiečiai nudžiugo ir kavinės „Kranto 12“ atnaujinta veikla. Jau galima papietauti ir pavakaroti lauko kavinėje.

„Kol kas lauke pastatėme tris staliukus, bet per pietus prie visų sėdėjo žmonės. Pietauti galima iki 14 val., o nuo 17 val. iki 20 val. galima jaukiai pasėdėti ir pavakaroti. Panevėžiečiai išsiilgę pasisėdėjimų, todėl jau pirmadienį, kai atidarėme lauko kavinę, lankytojų sualukėme. Laikomės visų taisyklių – staliukai dezinfekuojami, žiūrime, kad lankytojai turėtų kaukes. Tik valgant ir geriant apsaugines kaukes galima nusiimti. Turime parengę informacinius lapelius, kaip reikia elgtis karantino metu“, – aiškino kavinės savininkas Egidijus Stunža.

Karantinas pakeitė įpročius

Respublikos gatvėje esančios desertinės kavinės „Red Velvet“ savininkė Miglė Paulikienė sakė, kad lauko kavinę atidarė pirmadienį.

„Lauke stovi du staliukai. Nors lankytojų nėra daug, bet tikimės, kad jų padaugės ir už staliukų sėdės daugiau lankytojų. Žinoma, jų sėdės tiek, kiek galima pagal taisykles. Beje, kavą išsinešimui jau anksčiau pradėjome pardavinėti. Lankytojai pamažu grįžta, bet jų dar nėra daug. Žmonės dar būkštauja – karantinas pakeitė įpročius“, – sakė M. Paulikienė.