Tačiau daugelis žmonių savotiškai supranta karantiną ir saviizoliaciją – leidžia laiką parkuose, viešosiose erdvėse.

Sprendimai griežtės

Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komisaras Rimantas Bobinas naujienų portalui JP sakė, kad, jeigu gyventojai ir toliau nesupras, jog viešosios erdvės, kaip pažintiniai takai ir parkai, nėra tinkama vieta saviizoliacijai, gali būti priimti ir kiti valdingesni sprendimai.

„Karantino pradžioje dar įvykių suvestinėse skelbėme, kad asmenys grįžę iš užsienio, nesilaiko karantino ir saviizoliacijos sąlygų. Tokių skundų sulaukėme ne vieno. Visus atvejus jau kuris laikas perduodame Nacionaliniam visuomeniniam sveikatos centrui. Be to, sulaukėme skundų, kad nelegaliai dirba kai kurios grožio paslaugas teikiančios įstaigos.

Kiekvienu atveju susisiekiame su tuo asmeniu, kuris galimai pažeidė tvarką. Daugeliu atvejų mums pavyksta įtikinti, kad principingai laikytųsi nustatytų tvarkų. Kai nepavyksta susitarti, tada reaguoja mūsų pareigūnai ir vykdomos jau kitos priemonės“, – kalbėjo policijos vadovas ir teigė, kad trečiadienį vyks Vyriausybės posėdis ir pažeidusiems saviizoliaciją bus priimtos griežtesnės priemonės.

Parkai – ne saviizoliacijos vieta

Be to, Panevėžio apskrities VPK vadovas pabrėžė ir priminė, kad viešosios erdvės nėra viena iš saviizoliacijos vietų.

„Problema su viešosiomis erdvėmis. Piliečiai nevisi suvokia grėsmes. Matome ir kiemus pilnus vaikų, užpildytas viešąsias erdves. Reikalinga dar kartą labai aiškiai gyventojams paaiškinti, kad saviizoliacija nėra vaikščiojimas, buvimas viešose vietose ar susitikimas su kitais žmonėmis. Jei tai neveiks, reikės priimti kitokius sprendimus“, – sakė jis ir teigė, kad Panevėžio mieste patruliuojančiųjų pareigūnų pagausėjo – kontrolė intensyvėja.