Lidl“ parduotuvė – jau trečioji Panevėžyje. Pagal parduotuvių skaičių mieste Panevėžys nuo šiol susilygins su Klaipėda ir Šiauliais, kur šiuo metu veikia jau po tris tinklo parduotuves.

Sukūrė 30 naujų darbo vietų

Panevėžiečių itin laukta naujoji, standartinio dydžio „Lidl“ parduotuvė pirkėjų lauks kiekvieną dieną ir dirbs įprastu darbo laiku – nuo 8 iki 22 valandos. Šios parduotuvės atidarymas Panevėžyje sukūrė apie 30 naujų darbo vietų.

Naujoji parduotuvė įsikūrė buvusioje pramoninės ir komercinės reikšmės teritorijoje, kuri apsupta dviejų geležinkelio pervažų. Bendradarbiaujant su Panevėžio miesto savivaldybės atstovais, statant parduotuvę buvo išnagrinėta nemažai galimų parduotuvės statybos variantų, kurie leido priimti saugiausią ir tvariausią sprendimą parduotuvės statybai šioje teritorijoje.

Atidarant naują parduotuvę taip pat buvo prisidėta ir prie miesto infrastruktūros gerinimo. „Lidl“ atnaujino gretima parduotuvės esančią Smėlynės gatvę, įrengė turbožiedinę sankryžą, atnaujino aplink esančią teritoriją.

Naujoji „Lidl“ parduotuvė Panevėžyje išsiskiria ir netradiciniu išorės dizaino sprendimu – parduotuvės fasadas papuoštas šviečiančiomis „Lidl“ pavadinimo raidėmis.

Sutraukė būrį panevėžiečių

Panevėžiečius nauja parduotuvė viliojo atidarymo proga sumažintomis kainomis. Tačiau buvo ir tokių, kurie išėjo ir nusivylę, esą nerado, ko jiems reikėjo arba tikėjosi didesnių nuolaidų.

Pakalbinta panevėžietė Vilmantė prisipažino, kad į naujai atidarytą prekybos centrą atvažiavo iš kito miesto pakraščio:

„Nepatingėjau atvažiuoti apsipirkti. Džiaugiuosi, kad atsidarė dar viena „Lidl“ parduotuvė. Sakau, gal kuo daugiau bus parduotuvių, tuo ir kainos sumažės“, – svarstė moteris.

Netoliese naujosios „Lidl“ Smėlynės gatvėje gyvenanti Aldona džiaugėsi naujuoju prekybos centru.

„Į darbą ir iš darbo einant labai patogu užeiti ir apsipirkti. Šiandien, atidarymo proga, jau ir žinau ką pirksiu – didelės nuolaidos“, – kalbėjo panevėžietė.

Pagyvenęs panevėžietis Edvardas naujienų portalui JP teigė gerai, jog netoli namų yra dar vienas prekybos centras.

„Šalia yra „Maxima“, „Norfa“, o dabar ir „Lidl“. Kuo daugiau parduotuvių yra, tuo geriau. Apie kainas nieko nežinau – manęs jos nedomina. Kadangi atidarė, užėjau pasmalsauti ir apžiūrėti, kaip atrodo naujas prekybos centras“, – sakė pašnekovas.

Užtikrina saugumą

Smėlynės gatvėje atidarytoje parduotuvėje, kaip ir visose „Lidl“ tinklo parduotuvėse, įrengtas išorinis automatinis širdies defibriliatorius. Jis skirtas gaivinti žmogų bei padeda atkurti širdies ritmą dar iki atvykstant medikams.

Šiuo aparatu yra apmokyti naudotis „Lidl“ darbuotojai, o svarbiausia – juo gali naudotis kiekvienas, net ir neturintis medicininio išsilavinimo. Šis modernus, automatinis prietaisas prekybos centre užtikrina maksimalų saugumą.

Naujai šiandien Panevėžyje atidaryta „Lidl“ parduotuvė – 49-oji Lietuvoje.

Šiuo metu „Lidl“ parduotuvės veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine bei Šilutėje. Pirmoji „Lidl“ parduotuvė 2020 metais buvo atidaryta sausio viduryje Trakų Vokėje.